пʼятниця, 01 вересня 2017 12:41

Політв'язню Кольченку росіяни не дозволяють вчитися - Геращенко

Політв'язню Кольченку росіяни не дозволяють вчитися - Геращенко
В Росії Олександру Кольченко не дозволяють вчитись . Фото twitter.com

Незаконно засудженому в Росії до 10 років ув'язнення українцю Олександру Кольченку відмовили у праві на освіту.

Про це повідомила нардеп Ірина Геращенко.

"Попри те, що російське законодавство дозволяє заочну і дистанційну форму навчання, Олександру відмовили в його фундаментальному праві на освіту. Таврійський національний університет не має в РФ акредитації", - написала нардеп.

Ректор ТНУ шокований таким фактом. Він заявив, що ВНЗ продовжить боротьбу за свого студента. Таврійський національний університет у Сімферополі після анексії Криму Росією перереєстрували у Києві.

Геращенко заявила, що готує звернення до українського обмудсмена та ОБСЄ з проханням відреагувати на це порушення прав людини.

Кольченка поновили на 3-му курсі географічного факультету Таврійського університету, де він навчався до арешту 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під посольством Росії влаштували протести

У серпні 2015 року суд у РФ назвав Олега Сенцова й Олександра Кольченка винними в створенні в Криму терористичної організації, в скоєнні двох терактів і підготовці ще одного, а також у спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні зброї.

Сенцов був засуджений до 20 років колонії, Кольченко – до 10 років позбавлення волі.

6 лютого 2017 року Росія відмовила у видачі Сенцова і Кольченка Міністерству юстиції України. Останній перебуває в колонії у Челябинській області.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язню Кольченку росіяни не дозволяють вчитися - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі