четвер, 25 січня 2024 13:47

Окупанти пригнали до Севастополя підбитий корабель: у ВМС назвали причини

Окупанти пригнали до Севастополя підбитий корабель: у ВМС назвали причини
У серпні 2023 року ЗСУ підбили великий десантний корабель "Оленегорський гірняк". Фото: unian.net

Російські окупанти пригнали до Севастополя великий десантний корабель "Оленегорський гірняк".

Там його, ймовірно, ремонтуватимуть після пошкодження. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

Він підтвердив, що корабель зараз перебуває у Севастопольській бухті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми дотрималися своєї обіцянки" - Буданов висловився про Крим

"А щодо його можливої участі у заходах оборони акваторії або інших учбово-бойових заходах, то це він зможе робити навряд. Тому що це дуже відомий нам всім великий десантний корабель 755 проєкту "Оленегорський горняк". Який, звісно, зараз трішки небоєготовий. Тому що він після отриманих минулого сезону пошкоджень перебуває на ремонті. І, скоріш за все, саме з цією метою, з Новоросійська його туди притягнули. Тому очікувати від нього якихось чергових подвигів не варто", - сказав Плетенчук.

За його словами, нині цей корабель має пройти відповідні ремонтні заходи, після цього мають бути ще деякі процедури згідно з протоколом.

У ніч проти 4 серпня 2023 року СБУ під час спецоперації у бухті Новоросійська атакувала дронами великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

За даними ГУР Міноборони, росіяни найближчим часом не зможуть відремонтувати цей корабель.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти пригнали до Севастополя підбитий корабель: у ВМС назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі