понеділок, 03 червня 2024 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по Керченській поромній переправі: у ЗСУ пояснили наслідки для фронту

Удар по Керченській поромній переправі: у ЗСУ пояснили наслідки для фронту
Україна завдала удару по Керченській поромній переправі. Фото: glavcom.ua

У Збройних силах України пояснили, до яких наслідків призведе удар по Керченській поромній переправі у тимчасово окупованому Криму.

За словами начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитра Плетенчука, це завдало суттєвою шкоди морській логістиці загарбників. Про це він сказав у коментарі телеканалу "Еспресо".

"Кримський міст, як ми казали, фактично не забезпечував логістику, адже залізниця не вивозила важкоброньовану техніку й вони не ризикували навантажувати так конструкцію мосту. Суходолом залізниця недобудована, про яку дуже багато вони розповідають, і відповідно залишалася лише морська логістика. Причому військово-морська логістика так само вже не працювала через те, що вихід в море великих десантних кораблів закінчувався для них, ви самі знаєте як, дуже сумно", - зазначив Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна намагається ізолювати Крим, як логістичний центр

За його словами, росіяни використовували пороми для того, щоб перевозити живу силу, важку техніку та залізничні вагони.

"Тому це було єдине правильне рішення - цю логістику так само обірвати", - наголосив речник.

Він також додав, що наслідки на полі бою також будуть відчутні не одразу.

"Згодом, звісно, коли будуть виснажені ті запаси, які вже є в Криму - це має позначитися і на лінії бойового зіткнення", - зазначив Плетенчук.

У Криму внаслідок атаки у ніч на 30 травня знищено чотири катери та два пороми. Ураження, зокрема, отримали лоцманський катер "Мечта", пороми "Конро Трейдер" та "Авангард".

У ніч на 30 травня Головне управління розвідки Міноборони атакувало в окупованій Керчі російський катер типу КС-701 "Тунець".

Зараз ви читаєте новину «Удар по Керченській поромній переправі: у ЗСУ пояснили наслідки для фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі