пʼятниця, 16 жовтня 2020 23:37

В лікарнях Києва залишилось тільки 800 місць для хворих на Covid-19 - МОЗ

В лікарнях Києва залишилось тільки 800 місць для хворих на Covid-19 - МОЗ
В лікарнях залишилося тільки 800 місць. Фото: Укрінформ

У лікарнях Києва для лікування пацієнтів з Covid-19 виділено 2781 ліжко-місце, з яких 800 є вільними.

"У Києві на сьогодні відведено під лікування хворих на Covid 2781 ліжко-місце. Станом на ранок зайнято 1941 ліжко-місць, тобто ви бачите, що більш ніж 800 ліжок вільні", - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов ввечері в ефірі телеканалу "Інтер".

Деякі клініки столиці, "наприклад, Олександрівська лікарня або інші, заповнені, але в такому разі пацієнтів відвозять до інших лікарень, згідно із затвердженими маршрутами".

"У нас є чітке розуміння, як ми далі будемо збільшувати кількість ліжок ... ми будемо їх збільшувати до 52 тисяч - це 30% від усього ліжкового фонду, який є в країні і який може бути використаний для лікування хворих на Covid", - розповів Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заповненість лікарні - 100%: показали, як лікують хворих на Covid-19

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я 2-3 тижні розглядає можливість розгортання госпіталів у разі погіршення ситуації з госпіталізацією хворих коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «В лікарнях Києва залишилось тільки 800 місць для хворих на Covid-19 - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі