вівторок, 08 січня 2013 15:13

У ТЦ "Ocean Plaza" мучиться акула

Найбільший в Україні торгівельно-розважальний центр "Ocean Plaza" заради розваги своїх відвідувачів помістив живу акулу в акваріум, де істота не може навіть розвернутися. Через замалий розмір своєї в'язниці рибина отримує травми. Зоозахисники закликають керівництво ТЦ припинити знущання над твариною заради приваблювання відвідувачів. Поки що відповіді від ТЦ немає, спілкуватися з журналістами обіцяють після 9 січня.

"Із самого початку нас турбувала новина про відкриття в ТЦ "Океан Плаза" акваріуму для морських мешканців, - говорить зоозахисник, координатор ФБ-руху "Земляни" Вікторія Світлова. - Адже в нашій країні не дуже турбуються про комфортне існування тварин у подібних закладах. Але все виявилося набагато гірше, ніж можна було уявити: доволі велику акулу помістили в акваріум, де їй взагалі немає куди пливти. А постійний рух необхідний акулам для нормального дихання. В результаті акула отримує постійні травми, в неї рана на носі, яку розкльовують інші риби, що знаходяться з нею в акваріумі. Це страшне видовище. Вочевидь, власники ТЦ підійшли до питання розміщення акули або непрофесійно, або із жорсткою байдужістю та намаганням зекономити. В результаті жива істота повільно вмирає на очах відвідувачів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанський акваріум пропонує парам обвінчатися в оточенні акул

12 січня о 12 годині зоозахисники пікетуватимуть ТЦ "Ocean Plaza" з вимогою змінити умови утримання тварини.

"Наші вимоги: негайно припинити тортури акули, помістивши її у більший акваріум, або передавши її в один з закордонних океанаріумів. До того ж ми будемо звертатися до міністерства екології та Екологічної інспекції із вимогою провести перевірку умов утримання тварин в ТРЦ по всій Україні і в "Океан плаза" зокрема", - каже Вікторія.

Якщо керівництво ТЦ "Океан Плаза" не дослухається до вимог зоозахисників, вони обіцяють організувати довгострокову кампанію із закликом до громадян бойкотувати "Океан Плаза".

Зараз ви читаєте новину «У ТЦ "Ocean Plaza" мучиться акула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі