середа, 19 грудня 2012 13:59

Українські зірки закликають брати тварин з притулків
25

Фото: Маргарита Султанова

"Відкрий серце – врятуй життя" – під таким девізом днями в Києві відбувся благодійний концерт у підтримку бездомних тварин.

Всі кошти, зібрані протягом благодійного вечора, передали притулку для бездомних тварин, розташованого в місті Гостомель Київської області.

Підтримали благодійний вечір своїми виступами співачка і танцівниця на пілоні Varda, Andreas, Ігор Татаренко, Денис Любімов, Amy McFollow, КИЕВЭЛЕКТРО, MMDance, БриАлиН, Сюзанна Абдула, Дует EMOTION. Ведучою вечору була активна захисниця безпритульних тварин і телеведуча Дівчина Блонда.

"У країнах Європи і США рух на захист тварин має солідну історію і користується величезною підтримкою простих громадян та урядових структур. Україна зараз тільки на шляху до цього. Ми сподіваємося, що спільними зусиллями зможемо змінити ситуацію на краще. Дуже радісно, ??що навколо так багато небайдужих людей, готових відкрити своє серце, аби врятувати чиєсь життя!", – говорить президент Київського товариства захисту тварин Ася Вільгельмівна Серпинська.

"Звідки беруться бездомні тварини? Вони не з'являються нізвідки, це вина людей: вони викидають, як непотріб своїх домашніх тварин, а замість стерилізувати тварину, викидають її потомство. А ті, вже на вулиці, плодяться далі. У культурних країнах, це вважається дикунством. У більшості європейських держав такі вчинки караються законом. У нас подібні закони, на щастя, теж вже розробляються", – каже 25-річна Олеся Рекашова, учасниця фейсбук-руху "Земляни".

Нагадаємо, в листопаді 2012 року влада АР Крим урегулювала правила утримання домашніх тварин, згідно яких громадяни, що вигнали на вулицю тварин нестимуть відповідальність. Подібні правила розробляються і в інших областях України, зокрема в Донецькій.

"Потрібно будувати притулки для бездомних тварин як у всіх цивілізованих країнах. Але перш за все, підвищувати культуру людей, аби тварин не викидали на вулицю, а тих, що з якихось причин там опинились – забирали в сім'ї. Це ж просто логічно, якщо ми прагнемо до культури і до любові. У країні, в якій вбивають бездомних тварин, завжди панує беззаконня, злидні і зло" , – каже 30-річний співак Andreas, активний зоозахисник.

У самого співака вдома 5 собак, 4 з них – підібрані на вулиці.

"Повірте мені, саме бездомні тварини найрозумніші, найвитриваліші і найвідданіші. Беріть собак з притулків, так ви врятуєте життя і знайдете справжнього друга. Натомість, купуючи породистих ви тільки підтримаєте жорстокий зообізнес" , – висновує Andreas.

За приблизними підрахунками гостями заходу стали більше двох сотень чоловік, за вечір зібрали понад 9 тисяч гривень, які підуть на ремонт госпіталю в Гостомельському притулку для бездомних тварин і закупівлю медикаментів. Також на вечорі знайшли господарів двом цуценятам.
Організатори концерту сподіваються, що захід стане щорічним і з кожним роком привертатиме все більшу увагу громадськості.

 

Зараз ви читаєте новину «Українські зірки закликають брати тварин з притулків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі