пʼятниця, 11 лютого 2011 15:08

У Попова вирішили реконструювати центр Києва

У Попова вирішили реконструювати центр Києва

Київська міська державна адміністрація оголосила відкритий міжнародний конкурс на кращий проект благоустрою центральної частини Києва до Євро-2012 та на перспективу.

До участі запрошені архітектори, містобудівельники, ландшафтні архітектори, дизайнери, повідомили у прес-службі мерії.

Кожен учасник має право подати лише один проект. Наразі заявки на участь у конкурсі подали 512 учасників із 65 країн світу.

Переможця визначать журі (фахівці з України, Данії, Швейцарії, Нідерландів, Німеччини, Японії, Китаю та США, а також голова КМДА Олександр Попов).

Переможець Конкурсу має переважне право на подальше розроблення проекту благоустрою та планування території.

Об'єктом проектування є центральна частина Києва: територія від Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років до Львівської та Контрактової площі.

Зокрема, архітекторам пропонують детально проробити одну з найважливіших ділянок: крайку - туристичний маршрут; схили Дніпра; Київський Дитинець та Пейзажна алея; Контрактова площа та Андріївський узвіз; Поштова площа; Європейська площа з виходом Хрещатика до Дніпра та на острови; Хрещатик та Майдан Незалежності.

Детальніше з конкурсними умовами та інформацією про перебіг заходів, передбачених програмою, можна на сайті http://www.competition-kievedge.com/.

Організатори сподіваються, що проведення конкурсу сприятиме покращенню іміджу Києва як європейської столиці.

Як відомо, головний архітектор Києва Сергій Целовальник незадоволений виглядом Майдану і має намір знизити висоту будинків в центрі Києва. Він також назвав колону в центрі площі "тиранічним символом".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Попова вирішили реконструювати центр Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі