пʼятниця, 13 серпня 2010 08:15

У БЮТ натякнули, що ідея з перебудовою Майдану - недолуга

У БЮТ натякнули, що ідея з перебудовою Майдану - недолуга

Перебудова Майдану Незалежності не може бути пріоритетом для новопризначеного головного архітектора Києва Сергія Целовальника.

Про це заявив депутат фракції БЮТ в Київраді Олександр Брігинець, коментуючи слова чиновника.

"Головну площу країни повністю реконструювали менше десяти років тому. І подобається її вигляд комусь чи ні (мені, до речі, він теж не подобається), це не привід зносити споруди, що знаходяться в більш менш нормальному стані. У Києві є теж немаленька Львівська площа, яка всі роки незалежності покрита лісами і будівельними огорожами, - прекрасне місце для роботи головного архітектора", - цитує політика прес-служба фракції.

Брігинець допустив, що перебудова Майдану Незалежності може стати приводом для перевитрат міських фінансів.

"Очевидна хитрість зрозуміла: у бюджетні гроші, за які буде здійснена перебудова, завжди можна закласти інтереси ініціаторів. Проте навіщо вкидати гроші в майже новий Майдан Незалежності, коли у київської влади, за її ж твердженнями, немає засобів ні на відновлення стели Магдебурзького права, ні на реконструкцію "хрущовок?" - заявив Брігинець.

Як відомо, Целовальник незадоволений виглядом Майдану і має намір знизити висоту будинків в центрі Києва. Він також назвав колону в центрі площі "тиранічним символом".

Нагадаємо також, що Київська влада ухвалила рішення не зносити старі будинки на Нивках, Дарниці і Святошино, а лише утеплювати і модернізувати їх. За словами чиновників, "поки що фінансових можливостей на знесення та будівництво нових будинків немає".

Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ натякнули, що ідея з перебудовою Майдану - недолуга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі