пʼятниця, 09 вересня 2022 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві запровадили "воєнні" знижки на комуналку

У Києві запровадили "воєнні" знижки на комуналку
У столиці запровадили знижки на комуналку. Фото: Gazeta.ua

Київська міська рада запровадила знижки чи повне скасування оплати за комунальні послуги для мешканців Києва, установ та організацій, які постраждали внаслідок війни.

Рішення ухвалили на час дії воєнного стану, повідомила пресслужба Київради.

"Пільги стосуються комунальних платежів за обслуговування прибудинкової території, вивіз твердих побутових відходів, постачання холодної води та водовідведення", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розказали, що робити переселенцям, які не отримали виплат

Знижку на комуналку запровадили:

– у 100% обсязі для осіб, які постраждали внаслідок російсько-української війни;

– 50% для установ та організацій будь-якої форми власності, які розміщують на своїх житлових площах переселенців із тимчасово окупованих або зруйнованих районів, особистий склад територіальної оборони, Збройних сил України та Національної гвардії на період розміщення таких осіб;

– у розмірі 30% на всі комунальні платежі для соціально-незахищених верств населення столиці;

– у розмірі 50% для установ та організацій будь-якої форми власності, які здійснюють свою діяльність у сфері громадського харчування та забезпечують на волонтерських засадах гарячим харчуванням (готовими стравами) незахищені верстви населення, які не виїхали та перебувають у місті Києві, особовий склад територіальної оборони або ЗСУ та Національної гвардії.

У жовтні цьогоріч компенсація за комунальні послуги громадянам, які прихистили в себе внутрішньо переміщених осіб (ВПО), зросте вдвічі. Виплати становитимуть приблизно 900 грн на місяць на кожного переселенця.

Зараз ви читаєте новину «У Києві запровадили "воєнні" знижки на комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі