пʼятниця, 09 вересня 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Розказали, що робити переселенцям, які не отримали виплат

Розказали, що робити переселенцям, які не отримали виплат
Переселенці, які не отримали виплат, можуть вдруге подати заявку на допомогу. Фото: pixabay.com

Вимушені переселенці, які через "Дію" звернулися по допомогу до 30 квітня, але так і не отримали грошей, можуть вдруге подати відповідну заявку.

Внутрішньо переміщені особи можуть вдруге подати заявку на грошові виплати, але вже через структурні підрозділи з питань соцзахисту населення, повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Кілька десятків тисяч звернень через недосконалу роботу системи "Дія" не дійшли до кінцевої точки прийняття рішення. Проаналізувавши цю ситуацію спільно з Міністерством цифрової інформації та реагуючи на запити цих людей, ми надали їм можливість повторно звернутися по допомогу", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросте кількість переселенців – в уряді пояснили причини

Мінцифри сформувало перелік таких громадян та уже передало його до органів соціального захисту населення.

"Заяви подаються не через ЦНАП чи територіальну громаду, а саме через структурні підрозділи з питань соцзахисту населення. Якщо вони внесені до зазначеного списку, їм буде призначено допомогу, починаючи з березня. Якщо людина не потрапила до такого списку, вона все одно має звернутися і надати підтвердження того, що у квітні поточного року вона вже подавала інформацію про надання допомоги. Їй також будуть призначені відповідні виплати", – підкреслив Музиченко.

Внутрішньо переміщені особи можуть отримувати соціальні послуги та виплати на підставі довідки від Державної міграційної служби або є-документа.

Уряд вирішив змінити порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Внутрішні переселенці з громад у районах воєнних дій або які перебувають у тимчасовій окупації, мають право на виплати від 2 тис. грн до 3 тис. грн, повідомляли в уряді.

Зараз ви читаєте новину «Розказали, що робити переселенцям, які не отримали виплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі