пʼятниця, 05 серпня 2011 15:59

У Києві назвали найнебезпечніших собак

У Києві назвали найнебезпечніших собак

Влада Києва становила список 30 потенційно небезпечних порід собак. Власників собак цей список дуже здивував. Деякі собачки туди потрапили з незрозумілих причин, кажуть собаководи.

Такі "чорні списки" існують в кожній країні. Зазвичай на першому місці завжди бойові породи або великі собаки - пітбулі, ротвейлери і бульдоги. Але в українській адаптації до переліку потрапили деякі зовсім добродушні. Наприклад, фокстер'єри або бернський зенненхунд.

"Цей список треба перевіряти і змінювати відповідно до того, як представники тієї чи іншої породи ведуть себе в нашій країні. Наприклад, шарпея спочатку завозили до нас як бійцівських собак, але вони пішли з цього списку і зараз, як декорація", - стверджує киянин, власник собаки.

Собаководи стверджують, що не варто відносити всіх собак "неблагонадійною" породи до небезпечних. Все залежить від виховання. Агресія і неадекватна реакція виникає у разі поганого чи недобросовісного дресирування. Зазвичай у нападах псів на людей винні самі ж господарі тварин.

Тепер у столичних парках інспектори стежать за дотриманням нових правил кожні два тижні. Дивляться, гуляє чи собака на повідку і штрафують господарів за неприбрані екскременти. А ось до ретельної перевірки списку потенційно небезпечних собак руки поки що не дійшли.

Зараз ви читаєте новину «У Києві назвали найнебезпечніших собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі