вівторок, 02 серпня 2011 06:00

Собак у готелі залишають на два тижні

Автор: фото: Тарас Подолян
  Боксера Джуді господарі на період власної відпустки привели в готель для тварин у столичному ветеринарному центрі ”Друг”. За тиждень перебування собаки у готелі сплатили 560 гривень
Боксера Джуді господарі на період власної відпустки привели в готель для тварин у столичному ветеринарному центрі ”Друг”. За тиждень перебування собаки у готелі сплатили 560 гривень

У готелі для домашніх тварин у столичному ветеринарному центрі "Друг" живуть шість котів та вісім собак, яких господарі залишили на час відпустки. Мешкають в окремих кімнатах, у клітках, поставлених одна на одну.

У котів клітки застелені м'якими килимками, там стоять чистий лоток із порошком для туалету, миски з водою і котячим кормом. Висить журнал, у якому записано кличку тварини, хто господар і його контакти. Також ведуть записи, що тварина їла і коли ходила в туалет. За необхідності можуть зробити аналізи. У чорної Багіри на сніданок — нирки, на обід — куряче філе, а сірий Том любить консерви "Віскас". Поряд стоїть шафа із рушничками. Кожен підписаний.

— Найгірше для тварини, коли її на час відпустки відвозять до родичів, — бере сіру кицьку 31-річний Віталій Романишин, головний лікар ветеринарного центру "Друг". Тварина мурчить. — Це стрес і для родичів, і для домашнього улюбленця. Краще тоді просити сусідів тричі на день заходити, годувати і прибирати за котом. Тоді тварина на своїй території. Або ж можна відвезти у готель. Тут створені усі умови для нормального перебування. Ще й полікуємо, якщо є проблеми.

На поличці біля кліток стоїть електронний кардіограф. Є рукав для вимірювання тиску. Віталій Романович дістає з клітки кішку і чіпляє їй на кінчик хвоста гумове кільце. На екрані кардіографа видно, як у тварини б'ється серце. Рукав для вимірювання застібає на тулубі кота, міряє їй тиск.

— Якщо виявляємо якісь негаразди, записуємо їх у журнал. Господар згодом може вирішити, чи буде він лікувати тварину.

Клітки у котів такі, що вони можуть бачити одне одного.

— У кожного свій характер. Біленька Міла дуже ласкава, любить, аби її гладили. Чорна Багіра нікого до себе не підпускає. Асистенти, щоб їй їжу покласти, відволікають тварину іграшками. Кицьки часто кричать, бо хочуть до кота. Ми не даємо їм гормональних таблеток і не радимо цього робити господарям, бо тоді у кицьок розвиваються рак молочної залози, кісти яєчників. Краще інколи робити уколи, вони містять менше гормонів.

У кімнаті для собак гамірно, кілька тварин скавчать, бігають по клітці. Є собачий душ. На полиці розставлені пляшечки із шампунями.

— Маємо постійних клієнтів. Один пес жив майже рік. Його господар часто бував у відрядженнях. Зазвичай залишають на термін від двох тижнів до місяця. Раз привели породистого. Оформили на тиждень. Але не забрали. Телефони господарів не відповідали. Видно, дали недійсні номери. Шкода було тварину, але ми відвезли її у міський притулок. Я потім сам провідував собаку. Через кілька днів приходжу, а його немає. Якісь люди забрали. Побачили, що доглянутий і команди розуміє.

Асистенти виводять собак на прогулянку. За ними ходить санітарка, прибирає.

— Раз пес вирвався з повідком і побіг у двори. Ми вивчали собачу психологію: собаки звідки завгодно знайдуть дорогу додому. Тому одразу поїхали за адресою господарів. За кілька годин він справді там з'явився, хоча це було на іншому кінці міста.

Доба перебування тварини у готелі коштує 60–80 грн.

Зараз ви читаєте новину «Собак у готелі залишають на два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі