четвер, 21 жовтня 2010 14:36

У Києві ліквідували потужний конвертаційний центр

У Києві ліквідували потужний конвертаційний центр
Співробітники СБУ в Києві викрили та припинили діяльність конвертаційного центру, який незаконно надавав фінпослуги близько ста підприємствам з різних регіонів України.

Так, підприємство надавало послуги з мінімізації обов'язкових платежів до державного бюджету, незаконного формування податкового кредиту, виведення валютних коштів за кордон, переказу коштів у готівку.

Як повідомили в прес-секторі УСБУ в Києві, встановлено, що з метою конспірації конвертаційний центр постійно міняв офісні приміщення, а у протиправній схемі використовувалися близько 40 комерційних структур та рахунки фізичних осіб.

Під час обшуків у приміщеннях нелегальної структури вилучено готівкою понад 600 тисяч гривень і $ 340 тисяч, а також фінансово-господарська документації з ознаками фіктивності, печатки підприємств і т. п.

За матеріалами СБУ за фактом злочину міліція порушила кримінальну справу за ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво) та ч.2 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Нагадаємо, в серпні столичне УБОЗ ліквідувало конвертаційний центр, до якого входило більш ніж 50 фіктивних фірм, що перевів у готівку понад 20 млн гривень.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Києві ліквідували потужний конвертаційний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі