середа, 30 червня 2010 13:27

У Криму знешкодили масштабний конвертаційний центр

У Криму знешкодили масштабний конвертаційний центр

Податкова міліція виявила в Сімферополі масштабний конвертаційний центр, оборот якого за півтора роки склав більше 100 млн грн.

Як повідомляє прес-група Управління податкової міліції Державної податкової адміністрації в Криму, в ході проведення оперативних заходів в рамках операцій "Бюджет", "Курорт-2010", раніше порушеної кримінальної справи, співробітники податкової міліції Сімферополі ліквідовували конвертаційний центр, створений на базі 12 фіктивних фірм.

Податківці встановили громадянина, який створив злочинну групу для надання послуг з незаконної конвертації грошових коштів з використанням документів і розрахункових рахунків підконтрольних йому підприємств. У злочинну групу, окрім організатора, входили 2 помічники, бухгалтер і 2 касири.

"Конвертаційний центр працював за наступною схемою: суб'єкти господарської діяльності Криму перераховували безготівкові грошові кошти за товарно-матеріальні цінності і послуги на рахунки фірми-"конверта", потім дані засоби переводили в готівку і, за вирахуванням 4-10% від суми (послуги з конвертації), передавалися клієнтам. Також міг здійснюватися подальший транзит засобів (зрозуміло, з утримуванням відсотків за послуги). Всього ж незаконно отримано близько 70 млн грн готівки", - відзначили в прес-групі. При цьому оборот грошових коштів по рахунках конвертаційного центру за 2009 рік і наступні півроку склав більше 100 млн грн.

За ухвалою суду, співробітники податкової міліції в Сімферополі провели 14 обшуків в офісі конвертаційного центру і місцях проживання причетних до його діяльності осіб. У результаті проведених заходів виявлені і вилучені понад 800 тисгрн, російські рублі і долари США, печатки і штампи різних підприємств, чисті бланки підприємств з мокрими печатями, оргтехніка, первинні бухгалтерські і податкові документи, банкові квитанції, чекові книжки та інші матеріальний цінності.

За підозрою в скоєнні злочину затриманий організатор центру і його помічник.

У даний час проводяться необхідні слідчі дії і заходи, направлені на погашення заподіяного державі збитку. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У Криму знешкодили масштабний конвертаційний центр ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі