пʼятниця, 09 липня 2010 16:02

СБУ викрила угрупування, яке конвертувало 3,2 млрд грн

СБУ викрила угрупування, яке конвертувало 3,2 млрд грн

Головне управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю СБУ викрило злочинне угрупування, учасники якого причетні до надання послуг вітчизняним суб'єктам господарювання з незаконного перерахування валютних коштів за кордон і переказу безготівкових коштів у готівку.

Як повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю, правоохоронці встановили, що з метою здійснення протиправної діяльності члени угрупування використовували документи понад 30 підприємств з ознаками фіктивності, зареєстрованих за разову грошову винагороду на підставних осіб.

За 2009-2010 рр. на рахунки цих комерційних структур поступило від суб'єктів господарювання по безтоварних операціях по підроблених фінансово-господарських документах понад 3,2 млрд грн.

За даним фактом СБУ порушила кримінальну справу.

На початку липня в ході проведення спеціальної операції в Києві зловмисники затримані. Під час обшуку в офісному приміщенні конвертаційного центру співробітники спецслужби виявили і вилучили більше 6 млн грн і $210 тис. готівкою, отриманих в результаті незаконних фінансових операцій, пов'язаних з переказом безготівкових грошових коштів в готівку. Крім того, вилучені печатки фіктивних підприємств і фіктивна фінансово-господарська документація.

У даний час на рахунки суб'єктів господарювання, задіяних в протиправній фінансовій схемі, накладені арешти.

Слідство триває.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила угрупування, яке конвертувало 3,2 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі