пʼятниця, 23 березня 2012 15:18

Розвивати Дніпровські острови в Києві будуть колумбійці

Розвивати Дніпровські острови в Києві будуть колумбійці
Один з проектів, які брали участь в конкурсі. Фото: Kievpress

Міжнародне журі визначило переможців конкурсу "Дніпровська перлина" на Концепцію розвитку Дніпровських островів в Києві. Про це на засіданні гуманітарної ради Київської міської державної адміністрації розповів головний архітектор Києва Сергій Целовальник, передає кореспондент НБН.

"Примітно, що в жодному проекті не були заплановані забудови островів. У конкурсі "Дніпровська перлина" перемогла група архітекторів з Колумбії. У їхньому проекті таке гуманне ставлення і увага до публічного простору, визначено зони заповідників, де не можна ходити людям, ландшафтні зони, зони активності, пляжні, спортивні. Коли ми розглядали цей проект, то думали, що це українські архітектори, тому що там з такою любов'ю і увагою прописані переваги кожного острова та його потенціал ", - сказав Целовальник.

За його словами, проект "Дніпровська перлина" буде з'єднувати дві частини Києва. "У нас навіть виникла ідея випустити білі футболки із зеленим серцем і написом про те, що киянин - не тільки споживач і в нього є серце, причому зеленого кольору. Це потрібно, щоб популяризувати проекти. На території "Дніпровської перлини" зможуть гуляти 300-400 тисяч киян", - зазначив він.

Нагадаємо, що в 2004 році рішенням Київради було створено регіональний ландшафтний парк "Дніпровські острови", а в 2007 році Держуправлінням екології затверджено "Проект організації території регіонального ландшафтного парку "Дніпровські острови". Це основоположний державний документ, в якому визначено регламент охорони та користування островами і урочищами в межах Києва.

Зараз ви читаєте новину «Розвивати Дніпровські острови в Києві будуть колумбійці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі