середа, 01 серпня 2018 10:56

Різко підскочать ціни на гарячу воду

Автор: Depo.Київ
  Київ: пояснили причини подорожчання гарячої води
Київ: пояснили причини подорожчання гарячої води

КМДА отримала право закуповувати газ на відкритому ринку для забезпечення безперебійної роботи ТЕЦ-5.

Це може призвести до зростання тарифів на гарячу воду та тепло для населення.

"Прийняли рішення, яке дозволяє зараз підприємству (КП "Київтеплоенерго". - Ред.) або врегулювати питання з НАК "Нафтогаз", поки є час. Або вийти на ринок і купити так званий комерційний газ, тобто на відкритому ринку", - повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко, передає УНІАН.

Місто забезпечить роботу ТЕЦ до моменту, поки суд не ухвалить рішення про визнання НАК "Нафтогаз України" договору на поставку газу укладеним, зазначив Науменко.

"Саме для того, щоб не спричинити припинення роботи ТЕЦ-5. Тому що ТЕЦ-6 зараз зупинена на профілактику, але ТЕЦ-5 повинна працювати", - резюмував Науменко.

Раніше КП "Київенерго" закуповувало газ по 6,9 грн за куб. м, а комерційна ціна НАК "Нафтогаз України" досягає 11 грн за куб. м, що на 37,2% вище. Таким чином, якщо Київ почне закуповувати газ за комерційною ціною, то економічно обгрунтована вартість гарячої води та тепла в такому випадку може підскочити більш ніж на 26% (70% у структурі тарифу - ціна газу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснила, чому в столиці немає гарячої води

Кияни стали заручниками суперечки між "Нафтогазом" і владою столиці, тому що було використано газу на 2,5 млн грн, за який ніхто не заплатив. У КМДА вважають, що борги має платити "Київенерго", а в "Нафтогазі" кажуть, щоб розплачувалося КП "Київтеплоенерго".

З 1 серпня основні у столиці ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 переходять в управління КП "Київтеплоенерго". Вони продовжать свою роботу.

Зараз ви читаєте новину «Різко підскочать ціни на гарячу воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі