вівторок, 17 січня 2023 17:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому Росія вдарила по Києву ракетами до С-400 – у Defense Express прокоментували

Чому Росія вдарила по Києву ракетами до С-400 – у Defense Express прокоментували
Українська оборона поки не може збивати ракети до С-400. Фото: eastnews.ua

Росія б'є по Києву ракетами до ЗРК С-400 виключно для теоретичних завдань.

Вони умовно точні для влучання по землі. Про це сказав військовий експерт та директор порталу Defense Express Сергій Згурець, передає УНІАН.

Українська ППО збиває ракети типу Х-55, Х-555, Х-101. Тому окупанти використовують інше озброєння.

"Тож Росія підіймає рівень терористичної загрози. А для того, щоб і далі підтримувати його на достатньо високому рівні, РФ використовує ці ракети насамперед по Києву", – сказав Згурець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки Росія запускала ракети по Києву 14 січня ‒ з'явилися нові дані

У росіян є тисячі ракет до комплексів С-400.

"Збивати такі ракети можуть комплекси Patriot, які мають швидку реакцію. Інших комплексів ПРО у нас просто немає", – підсумував він.

С-400 це російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії нового покоління. Створена для ураження літаків, ракет та інших цілей. Кожна ЗРС забезпечує одночасний обстріл до 80 цілей із наведенням на них до 160 ракет.

Російські терористи обстріляли Київ 14 січня новим типом ракет. Це ракети 48Н6ДМ від зенітно-ракетного комплексу С-400. Їхні уламки отримали й проаналізували експерти видання Defense Express. На їх думку. пусковим районом для пуску ракет 48Н6ДМ з С-400, з максимальною долею ймовірностві, є територія білоруського аеродрому "Зябровка". Він розташований під Гомелем, всього у 20 км від кордону з Україною.

Країна-терористка Росія свідомо використовує зенітні ракети C-300 и C-400 проти України, знаючи їхню неточність і те що ППО складно їх збивати. Саме такими ракетами російські окупанти атакували Україну 14 січня. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Чому Росія вдарила по Києву ракетами до С-400 – у Defense Express прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі