середа, 04 квітня 2012 17:58

Пейзажну алею лишили киянам

Пейзажну алею лишили киянам
Кияни захищали Пейзажну алею від забудовників. Фото: artukraine.com.ua

Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним рішення Київради про передачу під забудову ділянки площею 0,38 га на перетині пров. Десятинного та вул. Пейзажна алея.

Таке рішення суду отримала 4 квітня Київська міська державна адміністрація, повідомив голова КМДА Олександр Попов.

"Суд погодився з нашими доводами і повернув земельну ділянку територіальній громаді. Щоб надалі не допустити забудови цього чудового куточка відпочинку киян", - розповів голова КМДА.

Як зазначає офіційний сайт КМДА, згідно з проектом рішення про оголошення території об'єкта комплексними пам'ятками природи місцевого значення, такий статус отримають схили Старокиївської гори від Андріївського узвозу вздовж Пейзажної алеї і схили гори Дитинки до вул. Гончарної.

"Надання території статусу пам'ятки накладає певні обмеження на її використання. Будь-які роботи не повинні завдавати шкоди стану пам'ятника, тому зведення будівель і споруд на Пейзажній алеї є неможливим", - пояснив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

"У КМДА звернулася громадська організація з пропозицією створити на Пейзажній алеї парк скульптур на зразок парку Гуеля в Барселоні. Це буде зроблено за гроші організації та за кошти меценатів, тому не потребуватиме бюджетного фінансування", - додав Олександр Пузанов.

Зараз ви читаєте новину «Пейзажну алею лишили киянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі