четвер, 24 березня 2011 11:46

У Києві Пейзажну алею патрулюватимуть мешканці навколишніх будинків

У Києві Пейзажну алею патрулюватимуть мешканці навколишніх будинків

Жителі будинків, які розташовані поруч з Пейзажною алеєю вирішили організувати біля парку цілодобову охорону.

Як пише газета "Сегодня", жителі мають намір чергувати позмінно.

"Ми повинні врятувати цей парк", - заявила мешканка одного з будинків.

Нагадаємо, в середу, 23 березня, на Пейзажній алеї в Києві невідомі знищили мозаїчну скульптуру Маленького принца і розбили бронзову скульптуру дівчинки з собачкою.

У міліції вирішують питання про порушення кримінальної справи.

"Навряд чи, звичайно, адже складу злочину як такого немає: скульптура не являє історичної цінності", - сказала прес-офіцер Шевченківського РУВС Марина Макаренко.

На думку мешканців Пейзажки, цінність якраз є. "Це унікальний парк, він вже став символом Києва, навколо майже кожної скульптури люди вже складають легенди. Це блюзнірство так вчинити з парком", - обурена киянка Олена Григоренко.

Мозаїчну скульптуру головного героя казки французького письменника Антуана де Сент-Екзюпері Маленький принц відкрили в Києві на Пейзажній алеї 13 листопада 2010. Це був подарунок Французького культурного центру українським дітям. Скульптура Маленького принца в Києві стала третьою в світі - такі ж були встановлені у Франції і США. Створення скульптури фінансувалося меценатами без залучення державних коштів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві Пейзажну алею патрулюватимуть мешканці навколишніх будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі