вівторок, 25 вересня 2012 19:57

Міліціонери, яких підозрюють в катуванні затриманих, проігнорували суд

Міліціонери, яких підозрюють в катуванні затриманих, проігнорували суд
Наступного разу у суд їх доставлять під примусом. Фото: mal-e.org.ua

Працівники Шевченківського райвідділу міліції Києва сьогодні повинні були прийти на слухання по справі громадянина Грузії Тамаза Кардави. Його затримали у 2008 році за підозрою в трьох пограбуваннях. Чоловік підписав зізнання. Пізніше почав виправдовуватися, мовляв, зізнання вибили силою.

7 квітня 2009 року Кардава помер у палаті для арештованих Київської лікарні швидкої допомоги.

"Тамаза Кардаву затримали біля його автомобіля, заламали руки, підкинули наркотик в кишеню і повезли у райвідділ. Після катувань він підписав зізнання. Пізніше написав скаргу, де все чітко розписав. За словами мого клієнта, працівники Шевченківського райуправління Ігор Падюк та Рустам Дегтярьов його роздягнули. Дегтярьов зажав його голову між своїх ніг. Після цього Гринцевич надягнув на дубинку презерватив і почав знущатися над затриманим у відомий спосіб", - розповів адвокат Тамаза Кардави Олег Веремієнко.

Кардаву та ще двох людей кавказького походження обвинувачують у крадіжках. За обвинуваченням, вони очікували біля відділення банків потенційних жертв. Після того, як клієнт банку виходив із фінустанови, грабіжники інсценували аварію. Один із них підходив до машини жертви та забирав пакунок із грішми.

"Що найцікавіше, що після затримання цих людей, схожі крадіжки в тому ж районі продовжились. Натомість невинні люди страждають. Кардава уже помер, його дружина та троє дітей не знають, що й робити. Їхню машину, яку сім'я взяла в кредит, вилучили, як речовий доказ, а самим їм загрожує депортація до Грузії. Серед трьох затриманих лишився живим лише один. Натомість міліціонери, які силою вибили зізнання, отримали підвищення по службі. На суд не прийшли, бо мають, що приховувати. Наступного разу уже під примусом їх сюди доставлять", - пояснив адвокат.

Шевченківський райсуд Києва переніс слухання на 2 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери, яких підозрюють в катуванні затриманих, проігнорували суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі