четвер, 28 червня 2012 12:31

З України постійно надходять повідомлення про катування

З України постійно надходять повідомлення про катування
ФОТО: kp.ua

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International продемонструвала результати своїх досліджень за 2011 рік, щодо свавілля в українській міліції. За їхніми словами, у нас збереглася атмосфера безкарності міліцейського свавілля.

У своєму звіті правозахисники наголосили, що до них постійно надходили повідомлення про катування. Європейський суд з прав людини виніс рішення за дев'яти позовами, поданими проти України. У всіх цих справах суд прийшов висновку, що мало місце порушення статті 3 Європейської конвенції про захист прав людини, яка забороняє тортури.

На думку експертів свавіллю міліції сприяли структурні недоліки правоохоронних органів, корупція, порушення, допущені при розслідуванні злочинів, скоєних співробітниками міліції,— або повна відмова від розгляду.

Генеральна прокуратура повідомила, що з 6817 скарг, поданих на співробітників міліції в 2010 році, тільки у 167 випадках були порушені кримінальні справи, причому 21 з них згодом було закрито за відсутністю доказів.

Зараз ви читаєте новину «З України постійно надходять повідомлення про катування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі