середа, 24 березня 2021 13:49

Кидають каміння і готові розірвати водіїв: роботу маршруток можуть зупинити

Кидають каміння і готові розірвати водіїв: роботу маршруток можуть зупинити
У Києві можуть зупинити роботу маршруток. Фото: kiev.vgorode.ua

У Києві через карантинні обмеження можлива зупинка роботи маршрутних таксі.

Про це заявив Ігор Моісеєнко, голова Асоціації перевізників Києва та Київської області.

За його словами, нерви водіїв маршруток на межі через постійні конфлікти з пасажирами й поліцією.

"Проводяться масові рейди з виявлення в маршрутках стоячих пасажирів. Водії намагаються не брати пасажирів більше, ніж належить. Через це виникають постійні конфлікти. Люди з зупинок навіть кидають камені в автобуси за те, що ті не зупинилися. На кінцевих пасажири лізуть в бійки з водіями й кричать, що самі розбиратимуться з поліцією", – розповів Моісеєнко для "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїзд у київських маршрутках дорожчає: коли, на скільки і які причини

Уранці водій може вмовити людей не набиватися в салон. Увечері, коли на зупинці збирається захмелілий натовп, водія можуть просто розірвати за відмову пустити в салон, стверджує Моісеєнко.

"Тільки з сьогоднішнього ранку (24 березня. - Gazeta.ua) складено до 60 протоколів на водіїв маршруток. А 1 протокол – це штраф у розмірі 17 тисяч гривень. І він складається саме на водія. З цієї причини водії просто з'їжджають з маршрутів у парк і відмовляються працювати. Водій фізично не в змозі не пускати в салон пасажирів – це завдання поліції. Нехай ставлять на кожній зупинці поліцейського", – додав він.

Поки що в столиці не зупинятимуть роботу громадського транспорту - наземного та метрополітену. Натомість він працюватиме із суворим дотриманням протиепідемічних норм.

Зараз ви читаєте новину «Кидають каміння і готові розірвати водіїв: роботу маршруток можуть зупинити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі