пʼятниця, 28 травня 2021 19:15

Їжаків 7 год. діставали з підземелля, в яке вони потрапили восени
7

У Броварах Київської області рятувальники 7 год. дістали з-під будинку двох їжаків. Для порятунку тварин довелося демонтувати та заново ремонтувати вхід у під'їзд.

Про це у Facebook повідомила Kyiv Animal Rescue Group.

Порятунком тварин займався окремий екіпаж рятувальників, який має спеціальне обладнання
Фото: Kyiv Animal Rescue Group

За словами зоозахисників, їжаки, імовірно, заповзли у щілину ще восени торік і впали у сплячку. За цей час у дворі зробили ремонт, поклали плитку, забетонували усі діри.

"Настала весна, і їжаки прокинулися. Але виходу назовні вже не було, все було забите бетоном, крім маленької вузької щілини, куди один з їжаків висунув ніс, щоб подихати повітрям. Їжаку пощастило. Повз проходили люди, які побачили це, і викликали рятувальників", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крихітні їжаки замерзали на столичній вулиці

Після порятунку бордюрний камінь повернули на місце, а щілини заклали так, щоб більше ніхто не заліз.

"За допомогою акумуляторного перфоратора і рятувального домкрата з конструкції було піднято бордюрний камінь і звільнений прохід в порожнину, достатній для того, щоб туди проникла людина. Опинившись всередині, двоє рятувальників розкопали пісок, яким підземна порожнина була забита майже доверху, ретельно обстежили весь простір і дістали з підземелля виснажених і ослаблених їжаків", - додали рятівники.

Життю їжаків нічого не загрожує, після реабілітації їх відпустять на свободу.

На території Чорнобильської зони в об'єктив фотопастки потрапив недужий вовк. Тварина хвора на демодекоз – підвищене розмноження підшкірного кліща.

Зараз ви читаєте новину «Їжаків 7 год. діставали з підземелля, в яке вони потрапили восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі