четвер, 19 грудня 2013 19:35

Спецтема: Євромайдан-2013

До Майдану спустилися "блакитні" мітингувальники, кордон міліції розступився

До Майдану спустилися "блакитні" мітингувальники, кордон міліції розступився
Фото: nr2.ru

О 18.30 кілька сотень прихильників Партії регіонів спустилися до Майдану Незалежності. Про це Gazeta.ua розповів політолог Михайло Басараб, який став очевидцем подій.

"По вулиці Інститутській вниз організованою колоною йшли "блакитні" мітингувальники. На чолі колони були люди з прапорами Автономної республіки Крим - близько 50 чоловік. Вони наблизилися впритул аж до барикад на вулиці Інститутській. Далі за ними вишукувались вервицею аж до входу до станції метро "Хрещатик" прихильники Партії регіонів", - сказав він.

За його словами, у натовпі жінки, чоловіки, а не "тітушки".

"Ними керують люди з раціями, які дають вказівки як ставати, куди йти і що робити. Тобто сказати, що це стихійний порив людей, ми не можемо. Тобто це спланована акція, яка спрямована на виконання певного завдання. Якого саме, не знаю. Чи це спроба навести якийсь мирний місток, чи це спроба спровокувати якийсь конфлікт, мені достеменно не відомо. Оскільки з боку Майдану стоїть кілька сотень, а може й тисяча людей. Якась одна необережна дія з боку мітингувальників з вольєру може спровокувати конфлікт. Вони прийшли без гучномовця, просто прийшли і стоять", - зазначив Басараб.

Він вважає, що попереду колони люди з триколорами йшли не просто так. Адже прапор Криму - "це фактично стилізований російський триколор, блакитно-біло-червоний кримський триколор".

За його словами, міліціонери ніяк не відреагували на мітингувальників.

"По Інститутській стоїть кордон правоохоронців. Ця колона йшла організовано в складі кілька сотень людей. Міліціонери дружно розступилися. Тобто вони не запитували людей, куди вони йдуть, які у них наміри. Міліціонери їх просто пропускали, ніяк не відреагували. Тобто якщо, не дай Бог, буде якась провокація, міліція повинна нести повну відповідальність за ескалацію конфлікту. Оскільки вони прекрасно розуміли, що це люди з опонуючого табору, і якщо вони йдуть в притул до своїх опонентів на Майдані Незалежності, то може бути все", - додав Басараб.

Зараз ви читаєте новину «До Майдану спустилися "блакитні" мітингувальники, кордон міліції розступився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі