середа, 29 грудня 2021 13:29

До Києва запустили сучасні приміські потяги: фото обнов
8

Укрзалізниця запустила приміські поїзди, що курсуватимуть із Києва до Василькова й у зворотному напрямку.

Про це повідомила пресслужба перевізника.

Фото: Укрзалізниця

Це стало можливим завдяки реконструкції дільниці Васильків - Васильків-2 в рамках проєкту Kyiv City Express президентської програми "Велике будівництво".

У будні пасажиропотік на маршруті досягатиме 5-7 тис. осіб на добу.

"У рамках реконструкції дільниці Васильків - Васильків-2 встановили 258 опор та електрифікували 11 км колій. Модернізували чотири залізничні переїзди, капітально відремонтували понад 10 км колій, уклали майже 9 км безстикових колій і розчистили смугу відведення від дерев та іншої рослинності. Також на дільниці впровадили сучасну мікропроцесорну систему стрілок і сигналів", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця запустить двоповерховий електропоїзд із Києва до Львова

Також збудували нову пасажирську платформу у Василькові. Її обладнали системою звукового оповіщення пасажирів, камерами відеоспостереження та інформаційними табло.

"Відтепер саме сюди прибуватимуть усі приміські поїзди з Києва. Раніше вони приїжджали до станції Васильків-1 у селищі Калинівка, що за 10 км від Василькова. Тобто мешканці міста Васильків витрачали додаткові час і кошти, щоб доїхати до залізничної станції", - додали в Укрзалізниці.

Загалом між Києвом і Васильковом-2 щодня курсуватиме 18 рейсів приміських електропоїздів. Ранкові електропоїзди №6042 і №6046 Васильків-2 - Київ доїжджатимуть до столиці за 37 хв.

25 грудня Укрзалізниця запустила експрес зі Львова до Карпат. "Буковельський експрес" курсуватиме за маршрутом Львів - Ясіня - Львів. Зі Львова потяг вирушатиме о 6:40 і прибуватиме до кінцевої станції Ясіня о 12:25.

Зараз ви читаєте новину «До Києва запустили сучасні приміські потяги: фото обнов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі