пʼятниця, 02 серпня 2024 10:01

Що робити, якщо погано змиває унітаз: кілька кроків і не доведеться викликати сантехніка

Що робити, якщо погано змиває унітаз: кілька кроків і не доведеться викликати сантехніка

Кожен із нас стикався з неприємною ситуацією, коли туалет не змиває з першого разу або погано змиває.

Це може викликати занепокоєння, адже несправний туалет - це не тільки незручність, але й потенційна проблема для дому. Якщо дотримуватись кількох простих кроків, ви зможете швидко і ефективно вирішити цю проблему.

Проблему з туалетом можна вирішити самостійно, якщо вдома є один інгредієнт і гофрований шланг.

Унітаз не змиває з першого разу папір, та й не тільки його, і доводиться знову чекати, доки в бачок набереться вода, або ж терпець лопається, і в хід ідуть миски чи інші посудини, в які можна набрати воду, щоб змити те, що не пішло в сифон, - така проблема доволі часта.

Причини можуть бути різні - іноді може бути засмічення в сифоні, а в деяких випадках проблема криється в самому бачку, точніше в тому, що його механізм невідрегульований чи несправний. Наприклад, у бачок може набиратися занадто маленька кількість води, і її просто недостатньо для того, щоб змити те, що опинилося в чаші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як очистити бачок унітаза від нальоту та плісняви - простий метод

Якщо унітаз погано змиває - вода піднімається, тоді йдеться про проблему із сифоном. Можуть бути засмічення різного ступеня складності. З деякими з них можна впоратися самостійно, зокрема, за допомогою підручних засобів.

Що робити

Якщо проблема виникла через недостатній рівень води, то розв'язати її досить просто, - потрібно підняти кришку туалету, знайти регулятор рівня поплавка і відрегулювати його. У деяких системах потрібно прокрутити регулятор проти годинникової стрілки, поплавок підніметься, і в бачок набиратиметься більше води.

Що робити, якщо вода в унітазі піднімається вгору

У такому разі можна використати оцтову есенцію і не надто товстий гофрований шланг. Ось як правильно діяти:

залийте оцтову есенцію в туалет на 30 хв;

прочистіть сифон шлангом.

Оцтова есенція здатна роз'їсти камінь, який утворився із сечі, а завдяки шлангу можна швидко позбутися нальоту у вузькій частині сифона. Таку процедуру радять проводити раз на рік, щоб уникнути серйозного засмічення.

Досвідчені господині сіль використовують не лише у кулінарії. Сіль є дешевим засобом, який допомагає прочистити унітази та раковини, дезінфікує поверхні і усуває неприємний запах.

Якщо потрібно почистити унітаз, слід засипати дві склянки солі, а потім продукт необхідно залити літром чистої води кімнатної температури.

Якщо засмічення в раковині невелике, то сіль можна використовувати разом із содою та оцтом. На склянку солі слід взяти аналогічну кількість соди, а також ще дві столові ложки оцту.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо погано змиває унітаз: кілька кроків і не доведеться викликати сантехніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі