понеділок, 19 серпня 2024 20:15

Як очистити бачок унітаза від нальоту та плісняви - простий метод

Як очистити бачок унітаза від нальоту та плісняви - простий метод
Наліт та пліснява у бачку унітаза можуть спричинити неприємний запах. Фото: apostrophe.ua

Вапняний наліт та пліснява в зливному бачку унітаза не лише псують зовнішній вигляд. Вони також стають причиною неприємного запаху й поломок.

Таких проблем можна уникнути, якщо використати простий і доступний спосіб очищення за допомогою оцту, пише Sante+.

Оцет можу бути чудовою альтернативою хімічним засобам очищення, адже він не містить шкідливих речовин і економить кошти.

Оцтова кислота має потужні властивості видалення накипу і вапняного нальоту. Окрім того, оцет є природним антибактеріальним засобом. Він ефективно дезінфікує поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дива, які робить сода: корисні поради

Щоб очистити бачок унітаза, знадобляться оцет, гумові рукавички, губка та щітка для чищення.

Насамперед потрібно вимкнути подачу води та спустити воду. Потім слід закип'ятити воду. Знадобиться стільки окропу, щоб заповнити третину бачка. Потрібно, щоб вода трохи охолонула, щоб уникнути пошкоджень пластику. Далі додають оцет. Слід налити від 250 до 500 мл білого оцту в остиглу воду. Цю суміш заливають у бачок й розподіляють її по краях чаші. Залиште на кілька годин або на ніч, щоб оцтова кислота встигла розчинити наліт і накип.

Потім потрібно одягнути рукавички, злити воду з бачка, щоб видалити суміш оцту і води разом із розчиненим нальотом.

Для чищення використовуйте щітку або губку. Ретельно очистіть внутрішню поверхню бачка й чашу унітаза. Особливу увагу приділіть місцям з найбільшими відкладеннями нальоту.

Якщо шар накипу досить товстий, можна попередньо підігріти оцет перед додаванням у бачок і залишити на ніч. Для видалення особливо стійких залишків можна також використовувати шпатель.

Липка пилюка на кухні - це неприємний ворог чистоти. Вона накопичується через жир, який змішується з пилом, створюючи стійкий шар, що важко відмивається звичайними засобами.

Є кілька ефективних способів, які допоможуть боротися з цією проблемою.

Зараз ви читаєте новину «Як очистити бачок унітаза від нальоту та плісняви - простий метод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі