середа, 21 лютого 2024 14:13

Не лише прасує одяг: хитрощі з праскою, про які ви не знали

Не лише прасує одяг: хитрощі з праскою, про які ви не знали
Ідеї, як застосувати праску у побуті Фото: pinterest

Праскою можна не тільки прасувати одяг до ідеального рівного вигляду. Її можна застосовувати для різних цілей у побуті кожного дня.

Розповімо про цікаві способи використання праски в домашніх справах, пише hochu.

Прибрати віск з поверхні

Якщо ви випадково пролили віск від свічки, потрібно почекати, поки він повністю застигне.

Далі потрібно покласти поверх плями з воском паперовий рушник та пропрасувати його гарячою праскою. Після прасування витерти насухо і ідеально чиста поверхня буде без жодного сліду воску.

Прибрати пом'ятості від меблів на килимі

Якщо на вашому килимі лишилися сліди від стільчика чи ніжок дивана праска допоможе прибрати їх повністю.

Прикладіть на сліди чисту суху ганчірку з мікрофібри та притисніть праскою. Повільними рухами прогладжуйте місце 2-3 хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо мікрохвильовка гріє тарілку, а не їжу в ній

Також праска допоможе швидко висушити одяг, коли мало часу, заламінувати потрібні документи та прибрати залишки жувальної гумки з одягу.

Після закінчення робіт з праскою, потрібно завжди зливати з неї воду. Це допоможе уникнути іржі внутрішніх каналів в прасці і зацвітання води всередині.

Восени та взимку складніше швидко висушити прання. А найгірше — у дощові дні. Сушіння білизни залежить від типу матеріалу, його розмірів та умов, таких як температура та вологість.

Трапляються випадки, коли потрібно щось негайно висушити. У таких ситуаціях нас врятує фен чи праска. А ось використовувати радіатор не найкраща ідея. Цього не слід робити з кількох причин.

Зараз ви читаєте новину «Не лише прасує одяг: хитрощі з праскою, про які ви не знали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі