понеділок, 27 травня 2024 02:20

Що в інтер'єрі видає несмак: речі, яких варто позбутися

Що в інтер'єрі видає несмак: речі, яких варто позбутися
Чимало речей в інтер'єрі можуть вказувати на відсутність смаку в господарів. Фото: viyarbazar.com

Помешкання може багато чого розповісти про господарів. Іноді, бажаючи справити враження заможності, можна навпаки уславитися, м'яко кажучи, бідною людиною.

Усе — через речі, які здешевлюють і псують увесь інтер'єр. Про кілька таких пише Gazeta.ua.

Дзеркала

Зазвичай фахівці з інтер'єру не радять купувати великі дзеркала в оригінальних рамах. Їх наявність у дивних та незвичайних місцях вважають вульгарною. Зрештою, бажання розглядати себе у всіх ракурсах також, не зовсім нормальне. Особливо жахливим буде дзеркало на стелі у спальній кімнаті. Або шафа-купе із дзеркальними дверцятами там же. Дзеркальні меблі взагалі непрактичні, адже їх потрібно постійно полірувати, щоб позбутися відбитків, пилу та інших забруднень.

Атласна постільна білизна

Твердження, що атласна постільна білизна - ознака розкоші, помилкове. Фахівці запевняють, що насправді забезпечені люди ніколи не покриють своє ліжко такою білизною й віддадуть перевагу якісним тканинам з бавовни, льону або суміші цих двох матеріалів. Інша справа — добрий шовк, але він занадто дорогий.

Плюшеві іграшки

Плюшеві іграшки в оселі органічно виглядають лише за наявності дітей до певного віку. А от ліжко дівчини-підлітка, вкрите м'якими ведмедиками викликає швидше подив. До того ж це ще й додатковий пилозбірник. Тому дизайнери інтер'єру застерігають від подібних покупок і радять позбавлятися іграшок відразу ж, як тільки дитина виросте. Їх, наприклад, можна зібрати й віднести до дитячого будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як часто треба змінювати постільну білизну: п'ять головних умов

Репродукції відомих картин та друк на полотні

Підробки картин нітрохи не прикрасять інтер'єр. Останнім часом популярним став друк на полотні. Однак, дизайнери стверджують, що жодна людина з вищого суспільства або той, хто розуміється на стилях і трендах, не повісить у себе на стіні цю річ. Постери та слогани в рамках дизайнери також називають одним із найпотворніших трендів в інтер'єрі.

Багато декоративних подушок

Декоративні подушки можуть прикрасити інтер'єр, але в обмеженій кількості. На диванах вони мають непоганий вигляд, але ліжко, на якому височіють різнокаліберні подушки, уже давно вже не є трендом.

Вицвілий текстиль і старомодна оббивка

Вицвіла оббивка на дивані виглядає жахливо і здешевлює не тільки цей предмет а й весь інтер'єр. Це ж стосується принтів та візерунків, які вийшли з моди. Тому на улюбленому дивані краще замінити оббивку, замовити стильний чохол або гарний плед.

Сколотий посуд

Фахівці наполегливо рекомендують сколотий посуд просто викинути. Це точно не та річ, яка свідчитиме про ваш достаток. Краще оточувати себе гарними гармонійними речами.

За словами дизайнерів, найсильніше здешевлюють інтер'єр елементи старого підходу до ремонту. Це, наприклад, натяжні стелі, наливні підлоги під керамічну плитку, різні 3D-підлоги (вбудована текстура або малюнок в основному полотні) з комахами, дельфінами тощо.

Не прикрашають інтер'єр також ненатуральні матеріали. Це можуть бути пластикові панелі, імітація під дерево або метал. Важливо, щоб була присутня саме натуральність.

Окрім того, помітно погіршити інтер'єр може перебір із яскравими кольорами та однотипні елементи меблевого гарнітуру.

Багато людей охоче переробляють балкони, які стають окремими кімнатами. Балкон - це переважно місце для релаксу і творчості. Вигляд із вікна завжди надихає, заспокоює і підіймає настрій.

Дизайнери показали, як можуть виглядати балкони, перетворені на міні-кімнати.

Зараз ви читаєте новину «Що в інтер'єрі видає несмак: речі, яких варто позбутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі