вівторок, 13 червня 2023 12:22

Чим відбілити підвіконня: 4 дієві поради як позбутись жовтизни і плям

Чим відбілити підвіконня: 4 дієві поради як позбутись жовтизни і  плям
Пожовтіло підвіконня: є кілька порад як його відбілити Фото: lux-okna

Як би ви не слідкували за підвіконням, згодом він неминуче покриється жовтими та липкими плямами, слідами жиру та залишками клею.

За допомогою деяких засобів йому можна повернути білий колір, пише unian.

Засіб для миття посуду: ця речовина добре видаляє жир, бруд і жовті плями, сліди клею та землі, а також кола від квіткових горщиків. На одне підвіконня знадобиться чверть пляшки миючого засобу та тверда щітка.

Засіб для миття посуду щедро нанесіть на підвіконня і спіньте мокрою губкою, залиште на 10 хвилин. Потім ретельно протріть поверхню губкою. Якщо підвіконня дерев'яне - терти його потрібно вздовж волокон. Після очищення протріть чистою губкою. Поверхня стане білою після 2-3 таких обробок.

Перекис водню: добре видаляє складні плями, особливо жир. Засіб підходить для прибирання вікна на кухні. Для очищення нанесіть перекис на губку і ретельно протріть підвіконня. За 10 хвилин і протріть чистою ганчіркою. Після обробки перекисом обов'язково провітріть кімнату.

Сода: гарний варіант, як освітлити старе підвіконня і відмити від жовтих плям, залишків клею, скотчу та будматеріалів. Є два способи застосування соди.

Перший спосіб: розсипте соду рівномірно по підвіконню і протріть губкою, щедро змоченою в оцті. Залишіть спінений розчин на півгодини і промийте чистою ганчіркою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дива, які робить сода: корисні поради

Другий спосіб: змішайте навпіл соду з пральним порошком. Протріть підвіконня вологою ганчіркою і насипте на вологу поверхню суміш. Залишіть на 2 години. Потім протріть поверхню щіткою.

Меламінова губка: дуже корисна річ у будь-якому будинку, яку рекомендують досвідчені господині. Вона добре очищає будь-які забруднення в будинку, у тому числі бруд на підвіконні. Користуватися нею дуже просто - намочіть меламінову губку у воді та потріть підвіконня до блиску.

Також багато хороших відгуків за хімічні засоби:

Доместос, засіб для ванни Силіт, очищувач для ПВХ, засіб для очищення екрану комп'ютера, порошок комет.

Зняти сліди від скотчу з віконного скла надзвичайно складно. Але не все так страшно, якщо дотримуватися одного правила. Для цього потрібен бензин або ацетон, а також губка. Потрібно одягнути рукавички й змочити губку в одній з рідин, а потім протирати слід до тих пір, поки клей не зникне. Часу на це потрібно небагато.

Доволі просто зняти скотч із пластика. Допоможе засіб зі спиртом, але без цукру і барвників. Потрібно змочити ватний тампон в спирті й протерти слід від скотчу. Через п'ять хвилин протерти ще раз і слід від клею зникне.

Зараз ви читаєте новину «Чим відбілити підвіконня: 4 дієві поради як позбутись жовтизни і плям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі