пʼятниця, 20 вересня 2024 16:43

Як вивести з матрацу неприємний запах: два бюджетні, але дієві способи

Як вивести з матрацу неприємний запах: два бюджетні, але дієві способи
Уникнете хімчистки: два дієві методи, які допоможуть позбутись неприємного запаху матрацу Фото: pinterest

Матрац із часом може накопичувати неприємні запахи, особливо якщо на ньому проливалася рідина або він тривалий час не провітрювався.

Але звертатися до хімчистки не обов'язково. Існує два бюджетні способи, які допоможуть швидко та ефективно очистити матрац у домашніх умовах.

Розповімо, як легко позбутися неприємного запаху без зайвих витрат.

Перший спосіб

Нейтралізувати запах допоможе горілка. Якщо матрац чистий сам по собі, але є форс-мажор з запахом, тоді цей спосіб буде дієвим.

В розпилювач налийте горілку та кілька крапель ефірної олії з улюбленим ароматом. Обробіть поверхню цією сумішшю та дайте 15 хвилин на провітрювання. Тепер від матраца буде приємний аромат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три ознаки, що прийшов час викинути подушку на смітник

Другий спосіб

Також можна виконати сухе чищення. Його роблять з використання соди. Її треба розсипати по всій поверхні матраца та залишити так стояти на 10-12 годин. Потім порохотягом все зібрати. Сода є адсорбентом для різних запахів, тож вона дієво спрацює навіть у випадку появи запаху від домашніх тварин або дітей, які випадково щось на матраці зробили.

Лікарі радять міняти матраци кожні 7-10 років. Зношений матрац може призвести до порушень сну і не лише

На зношеному і продавленому матраці ви будете постійно перевертатися. А значить - не відпочинете. Крім того, старі матраци можуть гірше регулювати температуру, через що вам буде важче заснути.

Зараз ви читаєте новину «Як вивести з матрацу неприємний запах: два бюджетні, але дієві способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі