неділя, 10 березня 2024 00:44

Як легко випрати велику ковдру чи покривало вдома - корисні поради

Як легко випрати велику ковдру чи покривало вдома - корисні поради
Велику ковдру краще прати у ванній. Фото: moyo.ua

Випрати велике покривало або ковдру буває дуже важко. Особливо, якщо вони не поміщаються до пральної машини.

У такому випадку залишається два варіанти: прати вручну, або звернутися до хімчистки, пише Gazeta.ua.

Випрати ковдру або покривало вдома можна доволі легко, до того ж, не обов'язково використовувати дорогі хімічні засоби.

Ковдру легше прати у ванній. Для цього ванну потрібно наповнити теплою водою та додати до неї шість столових ложок соди та дві столових ложки засобу для миття посуду. Можна також використати гель для прання згідно з інструкцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайфхак з цукром, від якого білий одяг стане як новий

Ковдру потрібно занурити у цей розчин і залишити там на чотири години, регулярно її перевертаючи. Коли вода стане брудною, її потрібно вилити та залити нову. Після цього ковдру слід промити у чистій воді, можна для цього використати швабру.

Потрібно також знати кілька секретів, як легко висушити велику ковдру. Для цього насамперед потрібно вилити воду. Мокру ковдру кладуть на швабру чи дошку. Можна використати розкладну сушарку. Слід почекати, щоб ковдра майже висохла. При цьому її краї регулярно потрібно відтискати вручну. Потім майже суху ковдру переносять на балкон для остаточного висушування.

Великий плед, який не вміщається до пралки, можна розрізати навпіл та вшити роз'ємну блискавку за кольором. Таким чином кожну половину перуть окремо. Цей спосіб корисний, якщо розкладаєте плед на диван.

Зрештою, завжди є можливість скористатися пральнями самообслуговування, де розміщено великі пральні та сушильні машини.

Прання речей з сіллю є давнім методом господинь, який мало хто зараз пам'ятає та використовує. Однак він досить результативний, оскільки може вирішити низку проблем.

Сіль можна додавати у спеціальний відсік та безпосередньо в барабан.

Зараз ви читаєте новину «Як легко випрати велику ковдру чи покривало вдома - корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі