субота, 20 січня 2024 19:25

Лайфхак з цукром, від якого білий одяг стане як новий

Лайфхак з цукром, від якого білий одяг стане як новий
Цукор треба додавати під час прання: миттєвий ефект Фото: pinterest

Щоб вивести плями під час прання або відбілити якусь річ, не треба побутової хімії.

Можна скористатись лайфхаком, який допоможе зробити речі ідеально білими за допомогою цукру, пише glavred.

Як цукор може допомогти випрати речі

Захищає тканини і відбілює речі

Цукор і прання – цілком сумісні речі. Хитрі господині змішують цукор із порошком і заповнюють такою сумішшю пральну машинку. Такий спосіб допоможе вашим речам не втрачати колір і не линяти.

Крім того, цукор захищає тканини від деформації при пранні. Особливо, якщо це одяг з натурального шовку, вовни або кашеміру.

Також цукор відбілює білі речі. Щоб в цьому переконатися, можна взяти тазик, налити туди літр теплої води, додати ложку цукру, перемішати і додати річ, яку ви тільки що дістали з машинки після прання. Ефект зможете помітити вже за півгодини.

Як випрати одяг із цукром

Щоб випрати речі з цукром, Візьміть столову ложку цукру і засипте її до пральної машини в контейнер для мийних засобів. Туди, куди зазвичай потрібно наливати кондиціонер. У лоток для порошку потрібно покласти капсули для прання або пральний порошок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайфхак з пакетом, який допоможе випрати білі речі разом з кольоровими

Далі закидаємо кольорову білизну в барабан пралки і запускаємо програму. Наприкінці циклу просто висушіть речі і подивіться на результат. Прання з цукром повинно допомогти зберегти колір одягу протягом тривалого часу.

Як випрати речі з цукром вручну

Потрібно взяти тазик, залити туди п'ять літрів теплої води і розчинити в ній столову ложку цукру. У розчин, який вийшов, потрібно занурити одяг, колір якого ви хотіли б освіжити.

За годину старанно прополощіть речі в чистій воді і дивіться, що вийшло.

Із усіх речей чи не найчастіше доводиться прати шкарпетки. Оскільки вони забруднюються найбільше, тому й зусилля доводиться докладати відповідні.

Особливо важко впоратися із пранням білих шкарпеток. Про один з найефективніших народних способів випрати білі шкарпетки, пише Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Лайфхак з цукром, від якого білий одяг стане як новий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі