вівторок, 16 серпня 2016 20:45

У Польщі шукають легендарного "золотого поїзда" нацистів

У Польщі шукають легендарного "золотого поїзда" нацистів

Сьогодні у Польщі почалися розкопки легендарного "золотого поїзда" нацистів. При відступі в ньому сховали золото та інші награбовані скарби "третього рейху".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Потяг виявили в підземному тунелі за допомогою георадара. Проводить розкопки команда під керівництвом двох археологів-любителів Петра Копера і Андреаса Ріхтера. Вони 2015 року і висловили версію, що під час наступу Червоної армії в 1945 році поїзд, яким німці вивозили цінності з окупованих територій, зник у тунелі між Валжбихом і Вроцлавом.

Пошуки почалися відразу в 3-ох місцях. Копати планують на глибину до шести метрів. На місце розкопок вже доставили два екскаватора. Команда археологів очікує результати пошуків уже протягом тижня, заявив один з членів пошукової команди Анджей Гаік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Музеї історичних коштовностей відбудеться квест

Чутки про "золотий поїзд" нацистів ходять в регіоні з 1970-х років. Однак краківські історики після сенсаційної заяви Копера і Ріхтера так і не знайшли слідів "золотого поїзда". Якщо шукачі скарбів знайдуть поїзд, то матимуть право на 10 відсотків від скарби. Вони пообіцяли витратити ці кошти на створення музею на місці знахідки.

Нагадаємо, під час експедиції в Тель-Хацорі (Ізраїль) археологи виявили великий фрагмент єгипетської статуї.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі шукають легендарного "золотого поїзда" нацистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі