середа, 13 лютого 2013 10:53

У піраміді Сонця знайшли скульптуру найдавнішого бога індіанців
5

Фото: Фото: inah.gob.mx

Мексиканські археологи виявили всередині знаменитої піраміди Сонця в мексиканському Теотіуакані поблизу столиці країни скульптуру бога Уеуетеотля - бога вогню і домашнього вогнища, якого індіанці вважали найдавнішим зі своїх божеств, повідомляє Національний музей антропології Мексики, як пишуть РИА Новости.

Знахідка була зроблена на висоті 66 метрів, в самій піраміді. Скульптура бога, найбільша з раніше знайдених зображень Уеуетеотля в цьому історичному місці, перебувала в порожнинах значних розмірів в цій грандіозній споруді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мексиканські археологи виявили череп "інопланетянина"

Учені поки не можуть дати точної відповіді на питання, яким чином скульптура і ще дві стріли потрапили туди. За однією з гіпотез, раніше на вершині піраміди Сонця розташовувався храм, де і знаходилося зображення бога, а в кінці 5 - початку 6 століть нашої ери храм був зруйнований самими теотіуаканцями.

Після цього знайдені зараз цінні археологічні предмети могли провалитися під власною вагою в підготовлені ще до того моменту порожні приміщення усередині піраміди, де і лежали прихованими від сторонніх очей протягом століть.

Зараз ви читаєте новину «У піраміді Сонця знайшли скульптуру найдавнішого бога індіанців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі