пʼятниця, 01 листопада 2013 12:27

Ордени вдови Тіто вкрали просто з її могили

Автор: Фото: AFP 2013/ Intercontinentale
 

П'ять орденів Йованки Броз, вдови лідера Соціалістичної Югославії Йосипа Броз Тіто, вкрадено з місця її поховання в Белграді. Про це передає агентство Танюг з посиланням на МВС і Музей історії Югославії.

Йованка Броз була підполковником Югославської народної армії і володарем різних нагород, включаючи високий знак відзнакиі Соціалістичної Югославії - медаль "Партизанська пам'ять 1941". Медаль вручалася тільки живим учасникам, які приєдналися до партизанського руху в 1941 році на початку Народно-визвольної війни Югославії за звільнення від нацистських окупантів та їхніх союзників.

Йованка Броз померла 20 жовтня в лікарні у Белграді на 89-му році життя через зупинку серця. Була похована з військовими почестями 26 жовтня в мавзолеї "Дім квітів" на території Музею історії Югославії.

У ході церемонії прощання перед її труною на оксамитовій подушечці були викладені відзнаки. Потім представник почесної варти забрав нагороди в мавзолей, де пройшла процедура безпосередньо поховання в присутності вузького кола рідних і близьких покійної, а також представників влади. Ще приблизно через годину доступ в мавзолей був відкритий усім охочим.

Пізніше члени сім'ї Йованки звернулися до музею, щоб повернути нагороди, але їм було сказано, що ордени викрали. Директор музею звернувся в поліцію. Припускають, що крадіжка була здійснена в проміжку між днем ??суботи та ранком вівторка, коли виявився факт пропажі.

Зараз ви читаєте новину «Ордени вдови Тіто вкрали просто з її могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі