четвер, 14 липня 2016 19:40

Києво-Печерську лавру та Софію Київську залишили в списку ЮНЕСКО

Києво-Печерську лавру та Софію Київську залишили в списку ЮНЕСКО

ЮНЕСКО залишила у списку Всесвітньої спадщини Софію Київську та Києво-Печерську Лавру.

"Було дуже завзяте обговорення. Гостро стояло питання про включення Софії Київської і Лаври до списку об'єктів, що перебувають під загрозою. Ми отримали попередження, але змогли відстояти своє місце в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", - розповів Олексій Резніков заступник голови КМДА, який перебував у складі української делегації на 40-й сесії ЮНЕСКО в Стамбулі.

Про це повідомляє прес-служба міської влади.

Він додав, що питання забудови на вул. Гончара, 17/23 і досі є актуальним для ЮНЕСКО. "Восени в Київ приїде моніторингова комісія, яка перевірятиме всі забудови у буферній зоні. Якщо порушення не будуть усунуті, то на 41-й сесії, яка відбудеться наступного року, буде знову поставлено питання про включення зазначених об'єктів у список таких, що знаходяться під загрозою", - повідомив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсонському краєзнавчому музеї присвятять зал АТО

У свою чергу, професор Річард Маккей, член Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць (ICOMOS), приділив питанню забудови на вулиці Гончара особливу увагу. У своєму виступі відзначив необхідність приведення будівлі у відповідність і підтримав прагнення Києва у збереженні такого унікального пам'ятника як Собор Святої Софії.

Нагадуємо, що 12 липня заступник голови КМДА Олексій Резніков відвідав 40-у сесію Комітету всесвітньої спадщини (КВО) ЮНЕСКО у Стамбулі.

Зараз ви читаєте новину «Києво-Печерську лавру та Софію Київську залишили в списку ЮНЕСКО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua