вівторок, 01 листопада 2022 08:35

Як у давнину відзначали Гелловін – добірка фото
25

Gazeta.ua зібрала старовинні світлини зі святкуванням Гелловіну
Фото: Getty images
Хоча свято має давні корені, сучасний формат святкування зародився у XV ст. під час пандемії чуми. Тоді почав поширюватися жанр "Танок смерті". Художники зображували скелетів, які танцювали з людьми та забирали їх до пекла
Відомою традицією є вирізання лампи з гарбуза. Ця традиція походить від святкування врожаю в давнину. Спочатку світильники вирізали не з гарбуза, а з ріпи. Але у США гарбузи були більш поширені

У ніч на 1 листопада в світі відзначають Гелловін ‒ свято одне з найвеселіших. Водночас ‒ одне з найстрашніших і найзагадковіших.

Gazeta.ua зібрала старовинні світлини зі святкуванням Гелловіну.

Хоча свято має давні корені, сучасний формат святкування зародився у XV ст. під час пандемії чуми. Тоді почав поширюватися жанр "Танок смерті". Художники зображували скелетів, які танцювали з людьми та забирали їх до пекла. Такі зображення символізували марноту і швидкоплинність життя. Були популярні театральні вистави на ту ж тему. Прості люди любили їх, бо такі вистави демонстрували, що смерть забирає всіх, незалежно від статків і статусу.

У Франції ці вистави відбувалися в День всіх святих 1 листопада. В Ірландії– у переддень. Таким чином з'явилося свято, присвячене смерті та нечистій силі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр Києва захопили потойбічні істоти – фоторепортаж

В Америці зародилася традиція збирати цукерки. Діти ходять по сусідах у костюмах та кажуть: Trick or treat. Цей звичай не пов'язаний з Днем померлих.

Відомою традицією є вирізання лампи з гарбуза. Вона походить від святкування збирання врожаю в давнину. Спочатку світильники вирізали не з гарбуза, а з ріпи. Але у США гарбузи були поширеніші.

На Гелловін готують пунш та яблука в карамелі. Поширена гра, під час якої люди намагаються дістати зубами яблуко з води.

Для мистецького проєкту Sunset Selfies в Instagram фотограф позує із вирізаними картонними персонажами на заході сонця. Ілюстрації настільки якісні, що нагадують кадри з дорогого мультфільму. Ця колекція зображень створена спеціально на честь свята Гелловін.

Зараз ви читаєте новину «Як у давнину відзначали Гелловін – добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі