четвер, 05 вересня 2024 08:55

Зменшують відчуття голоду і корисні для серця: назвали найкращі перекуси протягом дня

Зменшують відчуття голоду і корисні для серця: назвали найкращі перекуси протягом дня
Дієтологи сказали. які перекуси найкорисніші Фото: pinterest

Корисні перекуси протягом дня допомагають зменшити тягу до голоду.

Саме цей потяг до голоду часто змушує нас ухвалювати неправильні рішення щодо харчування та споживати закуски з високим вмістом солі та доданого цукру, розповідає Рarade кардіологиня Кімберлі Кемпбелл.

Перекуси можна включати у сніданок, обід та вечерю та між прийомами їжі. Але варто контролювати розмір порцій, каже кардіолог Моханакрішнан Сатьямурті.

Перекусом №1 називають горіхи або корисні злаки. Наприклад, цільнозерновий хліб або цільнозернові крекери.

Доктор Кемпбелл зазвичай вибирає один продукт, який є білком і поєднує його з овочами за сезоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бейгли на сніданок: як приготувати улюблений перекус американців

"Я можу взяти жменю помідорів чері або невеликий огірок із саду і кілька смажених несолоних мигдальних горіхів. Ще один улюблений продукт - кисломолочний сир із жменею чорниці або малини. Взимку я можу наповнити шматочки яблук арахісовим маслом. Зрештою, мені подобається різноманітність, тому це добре для мене". - каже кардіологиня.

Наукові дослідження показують, що перекуси можуть бути корисними для здоров'я серця і знизити рівень холестерину, якщо продукти багаті на поживну цінність. Регулярні перекуси можуть допомогти залишатися енергійними протягом дня, а також здатні зменшити відчуття голоду, запобігаючи переїданню.

Знизити артеріальний тиск можна без ліків. Для цього треба змінити спосіб життя і деякі звички. Стежте за харчуванням та менше стресуйте.

А контролювати артеріальний тиск може мигдаль. Тому візьміть собі за звичку їсти його щодня.

Зараз ви читаєте новину «Зменшують відчуття голоду і корисні для серця: назвали найкращі перекуси протягом дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі