понеділок, 09 січня 2023 00:15

Забудьте про морозиво – які продукти та напої можуть викликати целюліт

Забудьте про морозиво – які продукти та напої можуть викликати целюліт
Певна їжа та напої можуть бути винуватцями целюліту. Фото: pixabay.com

Фахівці стверджують, 80-90% жінок та 10% чоловіків мають целюліт. Водночас одноголосності у причинах його появи медики досі не дійшли.

Одні експерти вважають, що гормони та генетика відіграють основну роль у розвитку целюліту. Інші пов'язують його появу з нездоровим харчуванням, пише ТСН.ua.

Ідеться про вживання продуктів та напоїв з високим вмістом жиру, рафінованих вуглеводів і натрію.

Нижче п'ять продуктів, страв і напоїв, що можуть підвищити ризик розвитку целюліту.

Газовані напої

У них додають сиропи з високим вмістом фруктози та інші підсолоджувачі, що провокують появу целюліту.

Морозиво

Молочні продукти з повним вмістом жиру, такі як морозиво, є джерелом калорій і насичених жирів. Вони спричиняють появу целюліту.

Один прийом їжі з високим вмістом жиру погіршує роботу судин. Зловживання морозивом та іншими молочними продуктами з високим вмістом жиру може створити додатковий тиск на ваші кровоносні судини, що призведе до більш появи целюліту, згідно з дослідженням 2009 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька Бейсінґер і Болдвіна показала тіло з розтяжками й целюлітом

Білий хліб

Хліб є прихованим джерелом натрію та рафінованих вуглеводів. Хліб і булки входять до 10 найбільших джерел солі, що сприяють появі целюліту, за даними Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC).

Щоб запобігти появі целюліту та зайвої ваги, обирайте цілозерновий хліб.

Випічка

Тістечка, пончики та цукерки, містять потрійну кількість не надто корисних поживних речовин: жир, рафіновані вуглеводи та натрій.

Піца

Вона не лише має високий рівень калорій і насичених жирів, але й велику кількість натрію.

Здорове харчування – запорука гарного самопочуття, гарної фізичної форми, сяючої шкіри та позитивного настрою. Та все ж варто знати, які продукти допоможуть у досягненні цілі привести себе у форму, а які – лише нашкодять. ДІєтологи виділили п'ять небезпечних для фігури продуктів, які їмо щодня.

Перша вуглеводна бомба - свіжовичавлені фруктові соки. Вони містять цукор і фруктозу і там зовсім відсутня клітковина. Дієтологи впевнені, користь фруктових соків перебільшена. Натомість радять вживати більше свіжих фруктів і овочевим фрешам.

Зараз ви читаєте новину «Забудьте про морозиво – які продукти та напої можуть викликати целюліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі