неділя, 06 жовтня 2024 20:00

Що не можна їсти перед чищенням зубів

Що не можна їсти перед чищенням зубів
Стоматологи радять перед чищенням зубів не їсти два продукти Фото: pixabay

В апельсинах, лимонах та інших цитрусових міститься вітамін С. Він важливий для імунної системи. Покращує настрій і стан шкіри та в цілому корисний для організму.

Але такі фрукти не рекомендується їсти на голодний шлунок, пише express.

"Кислота, яка міститься в цитрусах може зруйнувати зубну емаль, що призведе до ерозій та руйнувань зубів. Вранці вироблення слини знижується, а разом з нею і захист порожнини рота від кислот. Вживання кислих фруктів на сніданок може посилити цей ефект", - каже стоматолог Абель Азізі.

Також порадив утриматися від вживання кави до чищення зубів. У цьому популярному напої також містяться кислоти. До того ж, кава може надати зубам негарне коричневе забарвлення, ззначив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли треба пити ранкову каву після сну

"Кава кисла за своєю природою і з часом може поступово руйнувати зубну емаль, особливо при вживанні натщесерце, коли вироблення слини нижче", – додав медик.

"Навіть якщо не можете відмовитися від чашки кави вранці, після її вживання рекомендується ретельно прополоскати рот водою. Підійдуть і спеціальні рідини для ополіскування рота. Такі засоби не тільки знищують бактерії, а й зміцнюють зубну емаль, а також підтримують здорове середовище ротової порожнини", - підсумував стоматолог.

Зазвичай, день починається з чашки гарячої кави. Що станеться з організмом, якщо відмовитись від неї. Якщо підозрюєте, що вживаєте занадто багато кофеїну, то в організмі при відмові пити каву можуть відбутися 10 змін.

Відмова від кави допоможе вам позбутися зайвих кілограмів. Вчені з Університету Дьюка провели дослідження. Вони показали, що щоденне споживання кофеїну збільшує рівень цукру в крові майже на 10%, підвищуючи ризик серцево-судинних захворювань та ожиріння.

Зараз ви читаєте новину «Що не можна їсти перед чищенням зубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі