субота, 22 червня 2024 00:30

Забудьте про хропіння: яка поза є найкращою для спокійного сну

Забудьте про хропіння: яка поза є найкращою для спокійного сну
Є поза сну, яка допомагає зменшити хропіння Фото: pinterest

Щоб позбутися хропіння, варто звернути увагу на положення тіла під час сну. Найкраща поза для цього - це сон на боці.

Поза сну на боці - це простий і ефективний спосіб зменшити або навіть повністю позбутися хропіння. Вона забезпечує кращу прохідність дихальних шляхів, що сприяє спокійному і здоровому сну. Тож якщо ви або ваш партнер страждаєте від хропіння, спробуйте змінити положення тіла під час сну. Це може зробити ваші ночі набагато спокійнішими і приємнішими.

Gazeta.ua розповість, чому сон на боці - ефективний засіб проти хропіння.

Відкриває дихальні шляхи

Коли ви спите на спині, язик та м'яке піднебіння можуть обвалитися назад у горло, блокуючи дихальні шляхи та викликаючи хропіння. Сон на боці допомагає уникнути цієї проблеми, зберігаючи дихальні шляхи відкритими.

Зменшує тиск на горло

У положенні на боці зменшується тиск на горло та трахею, що також сприяє кращій прохідності повітря.

Поліпшує загальну якість сну

Коли дихальні шляхи залишаються відкритими, дихання стає рівномірним і безперервним, що сприяє кращій якості сну для вас та вашого партнера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому людина не прокидається від власного хропіння: відповідь науковців вас здивує

Поради для сну на боці:

Використовуйте спеціальні подушки

Подушки для бокового сну підтримують голову та шию в правильному положенні, допомагаючи зберігати дихальні шляхи відкритими.

Підкладайте подушку під спину

Якщо вам важко звикнути спати на боці, спробуйте підкладати подушку під спину. Це допоможе уникнути перевертання на спину під час сну.

Спіть на лівому боці

Сон на лівому боці також може бути корисним для травлення та серцевої діяльності.

Хропіння можна подолати або хоча б зменшити, якщо дотримуватись деяких харчових звичок перед сном і не тільки. Медики радять змінити спосіб життя. Для початку не варто вживати алкоголь хоча б за три години до сну. Це запобіжить розслаблення м'язів горла, що якраз і провокує хропіння. З цієї ж причини медики рекомендують не приймати ввечері деякі ліки: наприклад, транквілізатори, седативні засоби, препарати від безсоння.

На хропіння впливає зайва вага, вказують лікарі. Жирова тканина в області шиї і горла здатна "тиснути" на дихальні шляхи.

Зараз ви читаєте новину «Забудьте про хропіння: яка поза є найкращою для спокійного сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі