четвер, 18 січня 2024 04:35

Забудете про низький гемоглобін, тиск і набряки: сім причин, чому треба їсти малинове варення

Забудете про низький гемоглобін, тиск і набряки: сім причин, чому треба їсти малинове варення
Сім причин, чому малинове варення має стояти на сімейному столі Фото: pinterest

Варення з малини може володіти всіма корисними властивостями, характерними для свіжої ягоди.

Малинове варення повинно бути на столі у людей, які страждають від радикуліту, хвороб суглобів і ШКТ, нирок, крові. А також у тих, хто страждає від підвищеного тиску, пише useti.

В ягодах малини міститься мідь, завдяки якій покращує стан шкіри, а також забезпечується гарний настрій, каже лікар-терапевт Таміла Тулпарова і називає ще шість причин, чому малинове варення є надзвичайно корисним.

Покращує захист від раку

Споживання малини, як змогли переконатися дослідники, неймовірно корисне – наприклад, тим, що робить організм більш стійким до виникнення раку. Той факт, що малина володіє антиканцерогенним ефектом, підтвердили випробування американських фахівців з Університету Клемсона. Ці вчені з'ясували, що при дії екстракту малини на клітини пухлини кишечника злоякісні клітини знезаражуються. Малина-антиоксидант: вона містить особливу кислоту, що блокує розвиток і поділ ракових клітин.

Профілактика старіння і тромбів

Малина здатна сповільнювати старіння тканин. Натуральне малинове варення добре розріджує кров і завдяки даній властивості корисне як засіб профілактики тромбоутворення.

Захищає від анемії

Лікарі рекомендують з'їдати вагітним жінкам по чайній ложці малинового варення три рази в день. Це допомагає збільшити гемоглобін, адже в малині міститься велика кількість заліза.

Допомагає від набряків

Малинове варення має сечогінну дію і може бути корисним для позбавлення від набряків. Але строго за умови, що набряклість не пов'язана з проблемами в роботі нирок або сечовидільної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкий пиріг начиняють малиновим варенням

Покращує стан при застуді

Малинове варення в разі застуди допомагає зменшити кашель, пом'якшити біль в горлі. В малині міститься природна ацетилсаліцилова кислота, що надає на організм людини жарознижувальний ефект, тому малинове варення рекомендується вживати при підвищеній температурі в якості жарознижуючого. Крім цього, на відміну від аспірину малинове варення не провокує розвиток виразки шлунка і гастриту.

Проявляє бактерицидні властивості

Малинове варення має бактерицидний ефект і може бути корисним при лікуванні герпесу. Якщо змащувати варенням з малини уражену ділянку, висип проходить. В малиновому варенні містяться фітонциди – природні антибіотики. За рахунок фітонцидів малинове варення забезпечує відмінний антимікробний ефект.

Ідеальний сніданок – приготовлений за 15 хвилин. Gazeta.ua пропонує три десерти, без яких важко уявити ситний і поживний сніданок.

Якщо любите на сніданок манну кашу, приготуйте на десерт бабку з манки. Готову бабку подати з полуничним або малиновим варенням чи просто зі свіжими ягодами. За бажанням можна зверху посипати подрібненими та підсмаженими горішками.

Зараз ви читаєте новину «Забудете про низький гемоглобін, тиск і набряки: сім причин, чому треба їсти малинове варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі