субота, 09 жовтня 2021 14:13

Спалах поліомієліту на Рівненщині: починають вакцинувати всіх дітей

Спалах поліомієліту на Рівненщині: починають вакцинувати всіх дітей
Найбільш вразливі до вірусу поліомієліту діти у віці до 5 років. Тому перше щеплення діти отримують в перші місяці життя. Фото: pixabay.com

У Рівненській області впродовж 90 днів хочуть вакцинувати проти поліомієліту всіх дітей віком до 5 років включно незалежно від раніше зробленого щеплення.

Відповідне рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій Рівненщини через випадок поліомієліту у 18-місячної дитини, повідомила пресслужба МОЗ у Facebook.

"Упродовж 14 днів - з 11 до 22 жовтня - відбудеться невідкладний "нульовий" тур вакцинації з використанням інактивованої поліомієлітної вакцини на території області для дітей до 5 років включно незалежно від раніше проведеної вакцинації. Наступні три раунди триватимуть впродовж 90 днів та охоплять усе населення області цієї вікової групи", - ідеться в повідомленні.

Комісія також ухвалила рішення про те, що невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання. Для них забезпечать інші форми навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмовилися від щеплення: у 2-річної дитини виявили поліомієліт

Випадок "поліо" класифікували як надзвичайну ситуацію біологічного характеру обласного масштабу, наголосили у МОЗ.

"Лише 53 відсотки малюків віком до року отримали планові щеплення 2021 року. Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити їх від інфікування", - додали в повідомленні.

Міністерство посилається на висновок ВООЗ. Він ідентифікує випадок захворювання як спалах і визначає, що вірус має зв'язок з вірусами афгансько-пакистанського походження. Останній зараз циркулює в Таджикистані.

6 жовтня стало відомо, що в Україні підтвердили випадок паралічу, спричиненого поліомієлітом, у 18-місячної дитини з Рівненської області. Батьки відмовлялися від обов'язкової вакцинації через релігійні переконання.

Під час обстеження родини, яка виховує 10 дітей, вірус виявили ще в шістьох.

Зараз ви читаєте новину «Спалах поліомієліту на Рівненщині: починають вакцинувати всіх дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі