вівторок, 25 серпня 2020 12:59

Лікар розповів, чому результати ПЛР-тестів бувають помилковими

Лікар розповів, чому результати ПЛР-тестів бувають помилковими
Результати тестів залежать від стану лабораторії. Фото: Pixabay

Правильність результатів ПЛР-тестів може залежати від стану багатьох лабораторій по країні.

Більшість із них і технічно, і за інженерними вимогами не відповідають тому, щоб ставити "чисті" реакції, заявив керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, голова ГО "Інфекційний контроль" Андрій Александрін, передає РБК-Україна.

"Ми бачимо і чуємо про дуже багато випадків, коли в людини йде явна клініка Covid-19, середній або важкий перебіг захворювання, а та ж ПЛР-діагностика не показує позитивного результату. І тому в офіційну статистику ця людина не потрапляє", - розповів лікар-епідеміолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ пояснили, чи залежить коронавірусна статистика від місцевої влади

За його словами, для того, щоб ПЛР-лабораторія була стерильною, потрібно мати дорогу вентиляційну систему і належний рівень безпеки. Але в Україні лабораторна система роками не фінансувалася.

"На сьогодні ми, на жаль, бачимо величезну кількість тестів із помилковими результатами. За великим рахунком - помилково негативні", - сказав Александрін.

За останню добу в Україні виявили 1658 нових хворих на коронавірус. Від початку епідемії, станом на ранок 25 серпня, маємо 108 415 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 2318 - летальні. 25 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 52 870 пацієнтів, із них за останню добу - 346.

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповів, чому результати ПЛР-тестів бувають помилковими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі