понеділок, 23 липня 2018 16:30

Визначили, який щоденний засіб гігієни викликає діабет

Визначили, який щоденний засіб гігієни викликає діабет
Засоби гігієни здатні запустити епідемію діабету. ФОТО: dddkursk.ru

Розвиток цукрового діабету 2-го типу може спричинити звичайна зубна паста. До такого висновку дійшли американські вчені, обстеживши людей з відповідним діагнозом на наявність у їх підшлунковій залозі речовини, яка міститься в цьому засобі гігієни.

За словами дослідників, одна зі складових зубної пасти пошкоджує клітини підшлункової залози, через що орган стає нездатним виробляти достатню кількість інсуліну. Назва цій речовині двоокис титану. Пише відоме британське видання Dailymail.

Учені з техаського міста Остін залучили до свого дослідження 8 людей, хворих на діабет 2-го типу, й 3-х здорових. У кожного з піддослідних узяли зразки тканини підшлункової залози й провели аналіз. Як результат, у всіх хворих на діабет знайшли кристалізовані часточки двоокису титану. Ні в кого зі здорових піддослідних цієї речовини не виявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, з якого віку дітям чистити зуби

За словами вчених, суттєве збільшення показників захворюваності на діабет почалося саме з того часу, коли зросли й обсяги використання двоокису титану. Підвищена популярність цієї речовини серед виробників побутової хімії, на їх думку, може призвести до вибуху справжньої епідемії.

Щоб остаточно довести свою теорію, вчені вже розпочали другий етап дослідження, до участі в якому залучили більшу кількість людей.

Раніше розповіли, яку ще небезпеку приховує зубна паста. Американські вчені виявили, що одна із речовин у складі цього засобу гігієни здатна змінювати склад мікрофлори кишечнику, тим самим створюючи ідеальні умови для розвитку серйозної хвороби, яка важко піддається лікуванню й має високий відсоток летальних випадків.

Зараз ви читаєте новину «Визначили, який щоденний засіб гігієни викликає діабет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі