понеділок, 08 жовтня 2018 17:38

Вчені розвіяли міф про вітамін D

Вчені розвіяли міф про вітамін D
Фото: instasport

Вчені з Університету Окленда у Новій Зеландії заявили, що вживання добавок із вітаміном D не впливає на покращення стану кісток.

Довгий час вітамін D радили для зниження ризику остеопорозу та гіпертонії. Автори дослідження стверджують, що користь добавки "недостатньо обґрунтована", повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досліджували гендер і упередження: вчені рік публікували абсурдні статті

"Наш метааналіз показує, що вітамін D не запобігає переломам, падінням або не поліпшує мінеральну щільність кісток, будь то висока або низька доза", - зазначив провідний автор дослідження, доцент Університету Окленда доктор Марк Дж. Болланд.

Висновки зробили на основі 81 випробування, до яких залучили понад 53 тис. осіб. Щоб з'ясувати дію вітаміну D на кістки при переломах, у дослідженні брали участь жінки старше 65 років.

Науковці показали процес злиття надмасивних чорних дір. Процес змоделювали на основі спостережень на об'єктами. Відео допоможе краще зрозуміти наслідки випромінювання у різних діапазонах.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розвіяли міф про вітамін D». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі