пʼятниця, 24 травня 2024 17:46

Лікарі сказали, кому не варто їсти роли

Лікарі сказали, кому не варто їсти роли
Лікарі назвали хворобу, при якій краще уникати вживання ролів Фото: pinterest

Суші та роли в Україні стали дуже популярними. Та навколо їхньої користі чи шкоди ходить безліч міфів.

Роли корисні тим, що в будь-якому вигляді риби містяться білки, вітаміни групи D, жирні кислоти омега, фосфор, йод, магній та інші мікронутрієнти, розповіли лікарі-гастроентерологи.

Завдяки вживанню цього продукту зміцнюється кісткова тканина, стінки вен, артерій, поліпшується кровотік і виводиться холестерин, пише ukr.media.

Крім того, в ролах використовуються листи норі, а вони багаті кальцієм, натрієм, фосфором, йодом, залізом, вітамінами А, Е і С. Соєвий соус, зі свого боку, допомагає відновити водно-сольовий баланс в організмі, а васабі має протизапальний і протипухлинний ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкориснішу рибу для серця

Маринований імбир, що додається до ролів багатий на магній, калій, мідь. Він допомагає боротися з бактеріями і вірусами, покращує пам'ять і увагу, послаблює м'язові болі та знижує холестерин, зазначили медики.

Кому не можна їсти роли

Однак в улюбленої багатьох людей японської страви є і протипоказання: через цукор і рисовий оцет, які використовуються при приготуванні, їх не варто вживати людям з діабетом.

Рис для ролів менш поживний, ніж звичайний, і містить багато вуглеводів, що загрожує набором ваги. Великими проблемами також загрожує надлишок у продукті йоду, застерегли гастроентерологи.

Не кожній господині вдається зварити рис так, як того вона бажає. Щоб приготувати цю крупу треба знати кілька хитрощів, щоб здивувати смаком. І головне, щоб рис не злипнувся.

Адже це одразу знижує якість гарніру. У процесі приготування гарніру потрібно відправити в каструлю пакетик із зеленим чаєм.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі сказали, кому не варто їсти роли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі