четвер, 09 травня 2024 10:23

Назвали найкориснішу рибу для серця

Назвали найкориснішу рибу для серця
Кардіологи пояснили ,яку рибу треба їсти для здоров'я сенрця Фото: pinterest

Споживання риби є частиною загальновідомо та прийнятої в усьому світі традиційної середземноморської дієти.

Щоб мати здорове серце, важливо не тільки їсти не лише листову зелень, бобові, горіхи, оливкову олію, ягоди, а й рибу, каже parade кардіолог приватної кардіологічної практик в Бостоні Мусталі Дохадвала.

"Кілька обсерваційних досліджень показали, що дотримання цієї дієти пов'язане зі зниженням смертності від серцево-судинних захворювань", - говорить мусталі Дохадвала

Є одна риба, яка вирізняється серед інших за перевагами для здоров'я серця, багато з яких щотижня роблять її основним продуктом у своєму раціоні.

Яку рибу ви їсте найчастіше для здоров'я серця

Кардіологи були в основному одностайні в тому, що лосось є найкориснішою для серця рибою завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот. Однак навіть тоді не весь лосось створений однаковим.

Доктор Мері Грін, доктор медичних наук, кардіолог Манхеттенської кардіології та співавтор LabFinder, рекомендує віддати перевагу лососю, виловленому в дикій природі, а не лососю, вирощеному на фермах, оскільки риба, виловлена в диких умовах, має тенденцію бути нежирнішою та смачнішою.

Які найбільші переваги лосося для здоров'я

Це були б омега-3 жирні кислоти. За словами Бредлі Сервера, доктора медичних наук, FACC, FSCAI, кардіолога та головного лікаря VitalSolution, було показано, що омега-3 жирні кислоти знижують рівень тригліцеридів, зменшують запалення судин і знижують ризик аритмій (порушення серцевого ритму).

"Дослідження показали, що споживання риби чотири рази на тиждень або більше може зменшити частоту гострого інфаркту міокарда. Навіть споживання двох порцій на тиждень може знизити частоту серйозних серцево-судинних подій і смерті серед людей, які мають встановлений діагноз серцево-судинних захворювань", - каже Дохадвала.

Які найздоровіші способи приготування лосося

Як і будь-яка інша страва, лосось, якщо його не приготувати належним чином або за рецептами, що не турбуються про серце, може відрізнятися за тим, наскільки він насправді корисний.

Доктор Грін рекомендує їсти сирого лосося.

"Якщо ви можете безпечно їсти сиру рибу, це чудовий спосіб зберегти всі природні поживні речовини в їх біодоступній формі", - радить вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять причин, чому сардину треба включити у раціон

Якщо це неможливо, то приготування їжі при дуже низькій температурі є найздоровішим варіантом, наприклад запікання або смаження на грилі на повільному вогні.

Смаження у фритюрі та інші способи високої температури не рекомендуються, оскільки це знищить багато поживних переваг у процесі.

Лосось, приготований на пару, також може бути корисним і смачним варіантом вашої їжі.

Доктор Сервер дає ще одну пораду, як зробити вашу корисну для серця вечерю приємною і для ваших смакових рецепторів: "Додавання трав, спецій і соків може підсилити смак. Рекомендує уникати приправ з високим вмістом солі, оскільки це може бути занадто багато натрію для серця", - зазначив кардіолог.

Риба має бути обов'язковою у тижневому раціоні кожного. Адже вона в першу чергу покращує здоров'я серцево-судинної системи. Риба насичена не лише білками, але й вітамінами та мінералами.

Окрім того, риба є низькокалорійною, не має вуглеводів та містить жирні кислоти омега-3, які добре впливають на мозок та серце
Дієтологиня Дестіні Муді розповіла про переваги риби, які вам треба знати.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкориснішу рибу для серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі